September 16, 2009

1Malaysia?...F1....


Aidilfitri semakin menjelang...Ramadhan semakin meninggalkan kita...
Persiapan Aidilfitri semakin meriah dimana-mana?...
Semalam, aku tengah bukak pose kt luar...pastu tibe2 dkt big screen news pasal Malaysia nk join F1...
wow...
mmg hebat....team besar yg lain(Honda,BMW) pn dh nk tarik diri...kite plak nk join...
skarang barulah aku sedar yang minyak naik sebab ape...tahun nie pn tkde bonus...
barang makan naik harge...ke situ la nampaknye duit rakyat pergi...
nk join F1 tu bkn lah salah...tapi dimana kepentingan rakyat?...
slogan kemerdekaan kali nie pn dh bukan main patriotik....
"Rakyat didahulukan,Pencapaian diutamakan"...
tapi nmpaknye dh terbalik nie...kalau kerajaan Malaysia bukak untuk sape2 yang bergelar warganegara je tgk F1 tu percuma....
nmpaklah sket...rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan...tapi nie tk...nk dok kt Mall Area kt SIC pn tiket je dah beribu...
nie kan pulak nak makan ngan minum kt situ...air botol pn dh rm5...klau kt luar baru rm1....
tk ke melampau namenye tu?...

kite bukanlah tkde pengalamn mase join F1 dulu...
tkkan dh lupe kot dengan Minardi F1 team yang Alex Yoong bawak dulu...
so..ape dh jadi?...sampai ke mane pencapaian negar kita dalam F1?....
kite pn jdi jgk main sponsor mase sauber petronas dulu...
tk kemane jgk...
tapi takpe la...kita tk lah mengeluarkan modal yang besar jika dibandingkan jika mempunyai team sendiri...

tambah-tambah skarang nie dunia pun tengah dilanda masalah ekonomi....kita sempat lagi join F1 yang merupakan salah satu sukan termahal di dunia....
habis tu mne pergi kate2 yang kita perlu b'jimat-cermat?...smpai dalam iklan tv pn suruh kita tanam sayur sendiri...

jadi wajarkah negara kita menyertai F1 ini sedangkan rakyat negara kita sendiri masih lagi susah...
jadi ini la konsep 1Malaysia yang diwarwarkan selama ini?...

so bloggers2 sekalian...ape pandangan korang smua punye pandangan...patut ke tk patut?...

11 comments:

Faizal@PeJAY said...

tak patut duit aku mahal bayar cukai padahal aku tak tgk pun F1

MX said...

btol2...
cukai bkn main lgi...cukai pintu...cukai jalan..cukai mcm2 lgi la...
pstu bazir mcm tu je...
mmg la ade kebaikan...
tpi brpe banyak kebaikan daripada keburukan?....

nosebleeding said...

aku mencarut disini boleh?

babipukilancau!

sila jangan ingat negara ini sebuah konsortium. harta negara ialah rakyat, bukan duit, bukan pencapaian. JAHANAM!

aku rasa pak turut yang berperut buncit dan botak itu perlu membaca komik budak getah. setius!

*jika tidak suka pada carutan aku, delete sahaja komen ini. sekian

MX said...

nosebleeding-control urself...
bulan2 pose nie...bwk b'sabar sket ye...hehehe...

mmg benar...kdang2 ape yang dilakukan oleh mereka2 ini tidak mengambil kira perasaan rakyat...
faham je la...
pernah ke diorang rse hidup dlam hutan...dok kt kmpung ke...
cube try care hidup org susah...
tk yah lme la...seminggu jerr...
agk2 than tk diorng nie?...
bru diorang tau harga duit tu sebenarnye...

btol tk korang?....

balqissy said...

hurm~ tiba2 khilangan kata2

chipsmore said...

x minat sgt F one ni...minat chef one aje...ehehe ;)

nuraimyasmin said...

tak patot!
ish benci nye...!

Sweet_Lolita said...

xminat deh f1 ni..hahaha..pape pn,cmat ri rye okehh..mtk maf zhir btin.. :)

chipsmore said...

selamat ari raya..maap zahir batin ;)

MX said...

sory2 for the late reply u guys...

ape-ape pon...juz wishing u all...
selamt hari raye ye...

Ammar Mariti said...

oh.. dah tengok design kereta F1?. try search dalam google images. memang best la pulak kalerful cat dia.
haih.