October 7, 2009

Gadoh The Movie

hari nie aku nak review sket pasal cite "Gadoh The Movie"....
cite ni tk kuar kt panggung coz dikatekan boleh menimbulkan kontroversi bagi mereka yg pemikiran mereka agak tertutup dan sempit...
bagi aku cite nie banyak membawa maksud sendiri tentang kehidupan berbilang kaum...
cume kadang2 kita je yg tk memahami sendiri konsep hidup dalam komuniti berbilang bangse...

ok..aku cite la sket sinopsis cite nie...
cite nie dh lame sbnrnye...cume aku baru tgk semalam...tu pon download kt youtube jer...

cite nie mengisahkan pelajar2 kt sebuah sekolah...yg mane diorng nie hidup mengikut bangse...melayu dengan melayu...cina dengan cina...india?...kt tgh2...
so..kt cni timbul la pergaduhan antara kaum..
jadi pihak sekolah cuba untuk memberi motivasi pada budak2 tu..
melalui 'TEATER'..aktiviti untuk merapatkan jurang yg diorang ade....
emmm....
nk sambung lgi ker?...
better korang tgk sendiri...

cite nie mmg tk kuar kt panggung...so..download la yer kt youtube...
ape2 pn..
sape2 yg dh tgk...ape pandangan korang t'hadap cite nie?...
drop a comment k...


9 comments:

Luncai86 said...

aku dah tgok dah....
dgn sape ek???

MX said...

dgn aku la...
tgk sape yg download...
hahaha...

Rara said...

alamak,kene download ke? tak de kuar cd ke ape ke??? cm besh je cter ni.. :D

MX said...

Rara-mmg tkde la...
tu pn jumpe kt youtube jer...
mmg best...
nty klau dh tgk..
comment la sket yer...=)

bspotgurl said...

best ke citer nih?

MX said...

bspotgurl-best jgk...
tpi t'pulang kepada anda untuk menilai cite nie...
lgpun klau dh tk ley msk pnggung msti ade sumthing yg menyebabkannye kn...
rase2nye cube anda tgk dlu cite nie...

selamat menonton ye...

.rda. said...

i heard about this movie before form my close friend. and he suggest me to take a look for it. but still don't have any chance to. too bad. :'(

MX said...

.rda- tht's why u need to have a time to download it...

a very good movie...

hve a chance to look at it...

Ahmad Aminuddin Karim (saya BELL) said...

hy sorry la lambat sikit..actually baru je mula membaca blog ko ni...

nway cerita tu aku dah tgk..aku suka cerita tu sbb ianya memberikan aku apa yang perlu kita sebagai rakyat malaysia lakukan sebagai contoh kerjasama dan menghormati antara satu sama lain..

aku dengan geng2 aku pon dah nonton cerita ni...serius aku ckp pada yg tak boleh terima cerita pasal perkauman better jangan nak tgk la...nnt lain pulak jadinyer...