November 19, 2009

Betul ke tak?

Dalam entry nie aku nak cite sket pasal men vs women...

Betul ke apabila seseoarng to dah dikire declare dengan sape2 atau lebih mudah kite kate 'couple' ngan sape2...die wajib dikongkong?...
takde kebebasan hidup?...
buat tu salah...buat nie salah...betul ker?...


so kat sini aku nak tanye la korang semua...kat sini siapa yang lebih bersikap macam tu...lelaki ke perempuan?...

aku ade la member2 yang jenis bile dah bercouple jer...start la nak kongkong sane...kongkong sini...
masalahnya...diorang nie melibatkan dua2 jenis jantina...laki dan perempuan...

ape sebab diorang nak kongkong antara satu sama lain?...sedangkan diorang still boleh dikategorikan sebagai single...cume tak available jer...

ade yang aku jumpe...lelaki nie sampai tak bagi 'awek' die kawan ngan lelaki lain melainkan kalau laki tu kenal...fuyoooo....
hebat gile mamat tu...confirm2 takut awek die kena kebas....

ade jugak yang aku jumpe jenis perempuan yang tak bagi 'boyfren' die nie nak wat ape yang die suke...sampai kalau nak main futsal pun kene control...

so...kt cni timbul satu persoalan....

sebab ape diorang wat mcm tu yer?...

jawabbbb....jawabbbb....


13 comments:

Iris said...

dieorg rse insecure.. huhu~
da penah experience mende neh.. tensen gle.. nsb bek da berakhir.. huu~

bdk baekk.. said...

haha..
cm de pengalaman jek..
ngeh3x..jgn mrh..

bdk baekk lg.. said...

x bley la kongkong2..
x baek tw..nty mak mrh..haha..
cm xde kene mengene jek..
abaikn abaikn.....

MX said...

iris- maybe....

tp tk ke yg tu akan menyerabutkan kepale jer kn?...

Rara said...

sb pe dowg wt cmtu? sng je..sume sbb syg..n tkot khilgan..biasela..zman skg ni bkn leh pcye sgt..xpsgn tuh wt hal,ad gk owg len y sbuk dlm hbgn tuhh..tu je.. :D

MX said...

bdk baekk-bagus2....

jdi bdk baekk yer....

jgn nakal2...

hehehe....

bdk baekk.. said...

msti la jd bdk baek..
nme pun da bdk baek..
haha..
prsn gle..

MX said...

rara- maybe kot...

tpi semua dh tunjukkan yang diorang tk percaya kt pasangan diorang...

=)

MX said...

bdk baekk- hehehe....

bgus2...

cmtu la....

hehehe...

cik EPAL said...

depends on individuuuu....tapi tak best la kongkong ni..rimas

MX said...

cik epal- btoll3x....

memang rimas...

=)

Diya said...

Kita ada kawan yang kena kongkong gila2 ngan BF dia. Tapi, dia menurut je. Tak membantah. Huhu. Kalau dgn kita, memang tak bertahan lama lah jawabnya.

MX said...

Diya- btol3x...

klau dikongkong...for sure takde kebebasan...

buat tu salah...buat nie salah...

trust someone tu klau kite nak die trust kt kite blik...

btol tk?...