February 18, 2010

Lelaki dayuss?....Betul Ke?....

dari google images

Hello guys....More to be told....So...macam yang kite tau...aku ade wat post pasal "valentine's day" kononnya...pastu pasal buang bayi...kot...so hari nie aku tengok la kat TV3 news...dah 2 malam berturut-turut wat cover story untuk mereka-mereka yang mengandung anak luar nikah...SYABAS...secara tak langsung...ini antara inisiatif NGO untuk membela nasib mereka-mereka yang telah terlanjur...

OOOpppsss....STOP sebentar...Perasan tak wahai pembaca blog sekalian?...Mangsa di sini adalah wanita...dan takde pun pusat-pusat pembelaan untuk lelaki-lelaki yang terlanjur...Jadi mereka ni ibaratkan lepas pakai terus buang?...dan mangsanya perempuan-perempuan yang tertipu dengan lelaki-lelaki yang boleh dikatakan "dayyus"...betol ke statement ni?...Lelaki zaman sekarang dah semakin dayyus?...

Adakah mereka lupa akan tanggungjawab seorang lelaki?...OK...first of all...Aku memang seorang lelaki...jadi bila aku tengok balik cite-cite ni...macam semua mangsa-mangsa ni sanggup menyerahkan apa sahaja untuk lelaki yang dikasihi, disayangi kononnya...Last-last............

Jadi mana lelaki-lelaki yang kononnya dulu gentleman...sayang la...sanggup buat ape saje...HILANG...dan perempuan tu menanggung malu seorang diri...lelaki tu hilang...kalau jumpe pun...buat-buat tak kenal...

So...ladies out there...memang korang sanggup ke serahkan tubuh korang dekat lelaki-lelaki yang gentleman nie?...Tambah-tambah pulak dengan "KEMPEN NO PANTIES" mase time valentine hari tu...nampak macam ade je golongan yang bersetuju...Fakta-fakta ni boleh disokong lagi dengan kejayaan Jabatan Agama Islam baru-baru ni...Rasenye masih ramai lagi yang sanggup berkorban demi lelaki-lelaki gentleman nie...Jadi dalam jangka masa yang akan datang...Akan ramai lagi jiwa-jiwa kecil yang terkorban...termasuk la...akan banyak lagi pusat-pusat kebajikan dibuka...bagi menampung permintaan yang makin meningkat ni...selagi ramai diantara mereka-mereka ni tak sedar akan lelaki-lelaki yang gentleman ni....

Choww....


2 comments:

HANI IRYANI said...

d pic was suppperrrr cute ehhh!!!!!

MX said...

hani-reallyy?...

hehehe...