March 25, 2010

Sandiwara Obama


Sandiwara Obama...Kalau korang semua masih ingat...Apa yang selalu digembar-gemburkan oleh Obama ialah niat beliau untuk merapatkan jurang antara orang Islam dengan bangsa lain di dunia...Jadi dengan penggunaan slogan itu secara tidak langsung menaikkan populariti beliau di seantero dunia...Di tambah pula pada ketika itu imej negara Amerika Syarikat jatuh setelah dijatuhkan ketika pemerintahan George W. Bush...

Baru-baru ini, lawatan Obama ke Indonesia telah dibatalkan...Dengan alasan untuk fokus dalam pengundian suatu resolusi yang telah diperjuangkan selama setahun...Setelah segala persiapan dan perancangan telah diatur oleh negara republik Indonesia...Pada saat-saat akhir, ia dibatalkan...

Baru-baru ini juga Obama telah berjumpa dengan Netanyahu, yang mana perjumpaan mereka telah membawa kepada satu keputusan di mana 20 buah apartment telah diluluskan pembinaannya di Baitul Maqdis...Sedangkan pada awal bulan ini, AS telah menyelar, tindakan Israel akan pembinaan itu...Tapi last-last selepas Obama sendiri berjumpa dengan Netanyahu...secara tak langsung...Dah diluluskan...

Berita selanjutnya klik SINI....

Apa cerita semua ni?...Kejap selar...Lepas tu diluluskan...Mana pendirian Obama?...

Kalau tengok persediaan Indonesia...Siap ada patung yang telah dibuat khas untuk Obama...Tapi adakah itu perlu?...

AS dan Isreal tak boleh dipisahkan...Sekuat mana pun AS menyelar Israel...Last-last tetap setuju jugak...Aku hairan...Sekarang kita boleh lihat...yang dunia ni dikawal oleh Israel pada hakikatnya...Dan semua patuh pada negara tersebut...

Dan kita pula sering tertipu dengan propaganda yang sering di war-war kan...

Kita sedar tak semua tu?...

5 comments:

Afzainizam said...

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

uhhhhh dahsyatnya... kelulusan tersebut... mana yang dikatakan obama masa sebelum jadi presiden ... janji kosong ... tak leh pakai punya orang

afzainizam said...

Salam dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…

obama kata nak turun Jakarta... ummmmm katanya di tunda....

ape pun sejak dulu hingga sekarang presiden amrika tu semuanya tanam tebu tepi bibir... cakap kosong macam tin kosong

MX said...

afzainizam-

thanks...

singgah2 la lagi ye...

=)

Lyana Hisham said...

hurmm..semua tu hanya propaganda je

MX said...

Lyana Hisham-

Betul tu...

salah satu cara nak mempengaruhi dunia...