March 11, 2010

Tahniah...SPM holders....

Hari ni...Semua pelajar yang menduduki SPM tahun lepas telah menerima keputusan SPM mereka...Biasalah...bila dapat keputusan exam macam ni...Of course ada yang bergembira...Ada yang berduka...Tetapi semua tu terletak dekat kita punya Usaha + Tawakal...Kepada mereka-mereka yang telah berjaya...Tahniah...Bagi yang tidak mnedapat apa yang dihajatkan...Masih banyak lagi peluang di luar sana...Dan ini mungkin satu dugaan yang diturunkan Allah s.w.t untuk kita...Sentiasa lah kita mengingatinya...Insyaallah...

Hari ni kalau tengok news ke memang cite pasal keputusan SPM...Kalau diimbau kembali...Rasa macam best pulak bila terima keputusan tu dengan result yang ok...Tambah-tambah dengan debaran-debaran termasuk lah habuan yang dijanjikan oleh ibu bapa, abang, kakak....Ramai la lagi...So lepas ni, sibuk nak claim hadiah la pulak ye...

Aku cari jugak statistik exam...Tapi tak kuar lagi...Tunggu je statistik exam dalam Buletin Utama TV3 malam ni...Mesti ada la...

Posting aku pun tak tau nak cite ape sangat hari ni...So aku fokus kepada "adik-adik" yang baru habis SPM...Ke
mana anda selepas ini?...Banyak choice, sama ada nanti dapat tawaran ke matriks, program-program IPTA, malah ada yang akan dapat tawaran persediaan pengajian...Dan banyak lagi...so...ape yang "abang"...(tuenya aku).Nasihatkan...Think about what you want to be...Pastu try pilih the best institution yang rasanya boleh menjamin masa depan anda....

Anyway...Congratulations to all yang dah berjaya menempuh alam persekolahan...Dan diucapkan Selamat Datang ke alam Pengajian Tinggi....hehehehe...Boleh guna ke statement tu?....=)

4 comments:

Mr Kamikaze said...

Terkenang pula zaman sekolah dulu..cuak jugak ak ambik keputusan spm nie..

MX said...

Mr Kamikaze-hahaha....

Btol2...memang cuak sgt2...

bspotgurl said...

Teringat time ambik SPM... what a sweet memory

MX said...

bspotgurl-

btol2...experience yang tkleh di rewind balik kn?...

=)