April 7, 2010

Messi atau Ronaldo?...Anda pilih?...

Tahniah kepada Barcelona setelah melayakkan diri ke Semi Final liga juara-juara...Dan aku sendiri akui yang Barca merupakan satu team yang cukup mantap...Tak kiralah kat bahagian serangan, tengah atau pun pertahanan...So tak hairan lah kalau diorang masuk final sekalipun...

Semalam je diorang dah belasah Arsenal 4-1 dekat Nou Camp...Yang sememangnya advantage bagi diorang...Di tambah pula dengan keempat-empat jaringan yang telah dihasilkan oleh Lionel Messi...Seorang penggempur yang hebat...Jadi dari situ aku tiba-tiba terfikir nak tulis entri berkaitan diorang....Sebab aku nak tau..pendapat korang ni sama tak dengan pendapat aku...


Korang mesti kenal dengan mamat kat atas ni...Yang mana merupakan salah satu pemain terbaik dunia...Dia ni telah menjadi popular lepas masuk Manchester United...Lepas tu keluar dari Manchester United dengan nilai bayaran perpindahan palig tinggi...Korang rasa berbaloi tak Real Madrid mengeluarkan sejumlah wang...Yang teramat besar...Tapi untuk first season diorang nak lepas suku akhir pun tak kesampaian...

Pemain ni pernah dinobatkan pemain terbaik dunia....Tapi sekarang?....Korang pun tahu kan..Adakah ini disebabkan ramai sangat pemain bertaraf "star" dalam team Real Madrid...So korang sendiri lah tentukan...


Kat atas ni gambar ketika Messi celebrate goal dia masa lawan Arsenal...4 biji beb...Dari seorang penjaring...Kalau diikutkan dulu orang tak pandang sangat Messi ni sebab Ronaldu dulu orang kata lagi hebat...Maklum la...Masa kat Manchester United dia diibaratkan nadi utama dalam team...Tapi sekarang baru lah dikatakan buku bertemu ruas...Liones Messi memang lagi hebat daripada dia...

Mungkin corank permainan di Sepanyol lain daripada di England adakah itu menjadi satu alasan?...


Jadi dalam entry kali ni aku just nak tanya korang mana satu yang korang rasa memang pemain bolasepak paling hebat dunia?...

Komenn sikit....

9 comments:

shafiq said...

messi memang terbaik.. tapi kalau complete player, ronalda is slightly better..


http://belogbagus.blogspot.com/

Hafiz Mohd said...

sudah tentu saya pilih messi...sebab die messi sangat..

MX said...

shafiq-

stuju2...

tengok je cara messi main semalam...

hebat...

MX said...

hafiz mohd-


saya pun sama jugak...

=)

ParkAir said...

messi laaa, tengok apa dah jadi team aku kena 4 bijik smalam. uwaaa!!

MX said...

parkair-

hahaha...

takpe2...

next season boleh cuba lagi...

hahaha...

Redz da Tsar said...

Haha.. Messi la... Dia punya perangai pun bagus, profesional... Main takyah cakap la..

Ronaldo? Haha...

zaizax said...

camna nak p...za dok kedahh ne jauh mehhh..tgk keranda kat kedai apek jual keranda tu dpt la

zaizax said...

opss..silap entry la comentt..blushinggggg