May 26, 2010

Jadual Piala Dunia 2010

Piala Dunia yang akan berlangsung dekat South Africa tinggal la lebih kurang 2 minggu...Terasa bahang-bahang Piala Dunia telah pun membayangi setiap peminat bola sepak di seluruh negara...Masing-masing tertanya-tanya akan siapa yang akan memenangi trophy yang cukup berprestij di peringkat antarabangsa...



Masing-masing memberi predictions siapa yang bakal menjulang trophy tersebut apabila semua negara yang bertanding menyenaraikan barisan pasukan dengan pemain yang terhebat...Kejohanan yang dianggap paling berprestij dalam dunia...Nak layak ke kejohanan ni pun masing-masing perlu melepasi peringkat Zon Benua masing-masing....


Siapa bakal juara?....

Topik yang bakal menjadi perbincangan hangat kepada semua peminat-peminat bola sepak bulan Jun ni....Adakah Brazil?...Spain?...England?...ataupun juara bertahan Itali?...Jadi masing-masing akan menanti kejohanan yang berprestij ni...

Kat sini aku nak share dengang korang pasal jadual perlawanan Piala Dunia nanti...Korang boleh tekan link kat bawah untuk download jadual tu...


Lepas tu korang jugak boleh try untuk menjadi manager terbaik sepanjang Piala Dunia dalam Fantasy Fifa World Cup...Korang pilih pemain terbaik yang korang rasa untuk dapat point...Kita boleh tengok siapa manager terbaik untuk Piala Dunia nanti...mana tahu kalau aku boleh buat league ke nanti...hehehehe


So...Sama-sama kita sokongteam pilihan kita ye...Aku sebenarnya nak sokong Malaysia...Tapi apa kan daya, Malaysia masih lagi tak layak nak sertai Piala Dunia walaupun dah 53 tahun kita Merdeka...Kena tunggu 53 tahun lagi ke agaknya?....

Apa-apa pun untuk World Cup kali ni aku sokong Spain....Korang pulak?...

4 comments:

kitatauke said...

kl argentina...bole???

iddinm said...

Aku sokong England,
ehh bukan...Spain...
eeh bukan...Malaysia ja la..

heheh

MX said...

kitatauke-

hahaha...
KL Argentina tak mampu ler...
Argentina je boleh la...hehehe...

MX said...

iddinm-

Malaysia?...
tunggu lagi 53 tahun....hahahaha