May 16, 2010

Keputusan PilihanRaya Kecil Sibu

Malam ni hujan turun dengan lebatnya !

Alhamdulillah...

Setelah seminggu aku rasa hujan tak turun dengan lebatnya...Akhirnya bumi ni kembali sejuk...Syukur...So...malam ni boleh la tido dengan nyenyaknya...

Sekarang ni mesti tengah heboh pasal keputusan PilihanRaya Kecil Sibu untuk memilih ahli parlimen yang baru...so...Aku tunggu la kat TV...Nak tahu keputusan macam pilihanraya kat Hulu Selangor hari tu...Tunggu punya tunggu mana la keputusan pilihanraya ni...Kali ni liputan tak meluas macam hari tu...So...tiba-tiba pengumuman pasal keputusan tu keluar kat TV3...Tapi sekejap sangat info pasal pilihanraya tu...dan penjelasan daripada wartawan tu pun macam tak jelas sangat...

So...aku pun search la kat internet nak tahu keputusan pilihanraya tu...Keputusannya DAP menang dengan majoriti 398 undi...Wong Ho Leng daripada DAP menang 18,845 undi, Robert Lau Hui Yi  daripada Barisan Nasional mendapat 18,447 dan Narawi Haron 232 undi...Kalau korang nak tahu info lanjut pasal PRK kali ni korang refer dekat link kat bawah....

2 comments:

ct fad said...

Aku x pasti..dorang kate keputusan tu x sah lagi..tp yg pasti memang DAP dah menang..sbb tu x info kt Tv n x dr line berjalan kt bwh tv tu..POLITIK bese arr..semue leh drancang..

MX said...

ct fad-

tu la...

info yang macam tu pulak boleh jadi kontroversi...

tak macam PRK hulu selangor hari tu...