May 31, 2010

[Part 2]FreeGaza Freedom Flotilla Mission

Berita hari ini telah memberitahu bahawa askar Israel sudah mula melepaskan tembakan terhadap kapal-kapal yang mula memasuki perairan Gaza...Setakat ni diberitakan seramai 15 orang telah disahkan meninggal dunia...Tapi apa yang diberitahu oleh pihak Israel adalah tembakan itu bukan dari mereka...Aku rasa macam diorang ni terlalu bijak pandai ke?....Nak bagi alasan tapi dah terang-terang kita nampak siapa yang menyebabkan kekecohan di Palestin...Dan diorang jugak yang dah bagi "warning" awal-awal yang diorang akan lepaskan tembakan jika ada kapal yang mula memasuki perairan Gaza...

Misi yang disertai oleh pelbagai negara masih lagi mendapat tentangan Israel yang berusaha menyekat kemaraan mereka yang tiada niat untuk berperang...Malah dengan satu tujuan murni untuk memberi bantuan kemanusiaan kepada Gaza...Apa tujuan mereka melepaskan tembakan kepada kapal-kapal tu?...Bukannya kapal perang...

Aku follow sahabatalaqsha di twitter...di update setiap minit..dan walaupun sekarang bilangan korban terus meningkat apabila pihak Israel meneruskan tembakan...

Buat masa sekarang komunikasi masih terputus, satelit juga terpputus...Di harap kita sama-sama berdoa untuk kejayaan mereka disana...

Insyaallah...

2 comments:

YoN said...

smoga kjayaan milik kita. Allahuakhbar.

MX said...

yon-

insyaallah...