May 30, 2010

[Review] Prince of Persia : The Sand of Time


Prince of Persia : The Sands of time yang dah keluar hari Khamis yang lepas di semua pawagam...Semalam aku dah tengok movie ni dekat Alamanda...Hari i aku nak review sikit pasal movie ni...

Kalau korang tak tahu lagi pasal movie ni...Movie ini adalah adaptasi daripada game Prince of Persia...Kira watak dan jalan cerita banyak merujuk kepada game Prince of Persia...Cerita in berlaku apabila Dastan iaitu putera raja Persia yang tidak mempunyai darah bangsawan...dia jadi Putera Raja pun bila Raja Persia ambik dia jadi anak angkat..Dastan ni membantu tentera Persi ketika mereka membuat serangan ke atas Alamuth...Secara kebetulan...Dia jumpa pisau yang boleh mengembalikan masa silam...Dengan pasir yang boleh dianggap suci la...Jadi tugas diorang untuk protect benda tu daripada jatuh kepada tangan orang jahat...

komen aku tentang movie ni aku boleh bagi 4/5...Sebab dari segi jalan cerita agak perlahan sikit...Sebab dalam cerita ni banyak watak yang diperkenalka..jadi banyak jugak la cakapnya...Tapi part action...Cerita ni memang best...dengan banyak jugak aksi-aksi yang menarik...Kira kalau pergi tengok tu tak la membosankan sangat...

Jadi overall rating 4/5...

9 comments:

Ery Farieha said...

tak ajak =P

BezBuddy said...

hehe....salam...1st time singgah sni...ak pn dh tgk POP ni...best gle kn...haha...ak bg 5/5...hehe...dastan sgt ensem =D

.: D-Va :. said...

thanks for reviewing :)
boleh la tgk pasni xD

afzainizam said...

┌─┐ ─┐
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
└┐▒▒▒▒┌
Peace no war...
Selamatkan Palestin.. Tanggungjawab Yang Wajib Ditunaikan ... Selamatkan Gaza!
Ratusan ribu rakyat Palestin berada di ambang kebuluran..

Misi KeAmanan dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Sorry bebanyak agak ketinggalan lah banyak entry kamu... coz banyak hal sibuk ngan bagai-bagai urusan lah... Sorry...

MX said...

Ery Farieha-

hehehe..tak sempat...

semalam pun dah full...

hehehe

MX said...

BezBuddy-

tapi ade plot yang slow...
sebab tu tak boleh bagi 5/5...
hehehe

MX said...

D-Va-

same-same...
gi la tengok nanti ye...

=)

MX said...

Afzainizam-

takpe2...
sy pun agak sibuk sekarang...
kurang masa untuk update...

kalau berkesempatan singgah la lagi...

=)

Long Haffiz Long Hassan said...

cmnie la member..
tengok citer tak ajak..
aku bomb old trafford nnti..haha