May 10, 2010

[Updated]Chelsea sah juara EPL 2009/2010


Chelsea sah juara !....

Malam ni je Chelsea dah belasah Wigan tanpa belas kasihan...aku tengok player Wigan pun dah macam takde semangat nak main tadi...Macam diayamkan sangat-sangat...Kesian...Ini kerana player Chelsea tiada rasa belas kasihan....

So...untuk season kali ni...memang Chelsea dah sah juara...Dengan 86 points...manakala Manchester United 85 points...perbezaan satu mata yang membawa perubahan besar kepada EPL...Dan ini adalah hasil daripada perbelanjaan besar Chelsea untuk merampas balik kejuaraan daripada Manchester United setelah 3 tahun Manchester United mempertahankan kejuaraan....

Tapi untuk dapat kejayaan hari ni korang sendiri tahu yang Chelsea ni dah berusaha sedaya upaya untuk menang...maklum la...dah macam-macam diorang buat untuk menang....termasuk la betukar-tukar manager sehinggalah Carlo Ancellotti ambik alih...


Lepas je Jose Mourinho dipecat...Chelsea dah tak tentu arah nak menang...Tapi Manchester United maintain je...Sekadar tersenyum...Dan pemilik MU pun tak pernah rasa nak tukar Manager...Jadi setakat mana Chelsea boleh pertahankan kejuaraan yang diorang dapat hari ni?...


Kesian kat nasib Luiz Felipe Scolari...Setelah berjaya dengan pasukan Brazil...Kariernya macam dihancurkan Chelsea...Ish3...


Avram Grant...dalam statement kat soccernet macam tak puas hati je dengan Chelsea....

Sir Alex Ferguson cakap....kita tunggu next season...ye...Tungggguuuuuu !!!!


10 comments:

Miss Shizu said...

yer..stuju dengan alex furgeson....tunggu next season..huu
kuciwa siot mu kalah...

MX said...

Miss Shizu-

takpe2...

tahun nie tahun Chelsea...

lagipun satu point jer...

~ar!eyko san~ said...

xpe kte tgu nex season..MU will take it back..oppssss =))

MX said...

arieyko san-

btol2...

Glory-Glory Man United....

hahahaha...

MissXYZ said...

adoi lemah la... tgk si biru menang. xyah le cite lbh2 psl chelsea...
masih berkabung...
MU kalah 1 mata waaaaaaaa

MX said...

MissXYZ-

takpe...season ni kita bgi Chelsea haappy...

lagipun diorang dah banyak habis duit tukar manager...

next season kita ambik balik...

hahaha

Nadia Ibrahim said...

pasni nk bli jersey chelsea plak..
haha..
penyokong MU yg munafik..

MX said...

Nadia Ibrahim-

dah terbukti nampaknya...

hahaha...

lompat2...ish3...

Amirah Rashid said...

haha. nice post dear ;D chelsea dah menang. yg tak menang tu tutup mulut kunci tgn. jgn nk gatal2 comment yg buruk2 psl chelsea. cepuk laju2 karang. haha ;D

MX said...

Amirah Rashid-

nie mesti peminat setia Chelsea...

takpe2...kali ni Man U bagi peluang...

laen kali takde la...

hehehe