June 28, 2010

England boleh dikaitkan dengan jaguh kampung?...

Semalam Germany dah tewaskan England dengan kemenangan 4-1...Kalau diikutkana kepada ranking FIFA kedua-dua pasukan tak lah jauh...Germany ranking ke -6 dunia manakala England ranking ke-8 dunia...Kedua-dua pasukan dibarisi oleh pemain bintang...

Kalau pasukan England tu aku rasa semua orang kenal dengan barisan pemainnya...Wayne Rooney, Frank Lampard, Steven Gerrard, Glen Johnson, John Terry dan ramai lagi la yang korang kenal...sebab kita selalu sangat ikut English Premier League...

Kalau nak dibandingkan kepada team Germany...Tak semua...ada jugak antara mereka yang aku tak kenal...Macam Lukas Podolski, Miroslav Klose, Bastian Schweinsteiger. Thomas Muller tu aku kenal la...Tapi tak semua...Kalau dilihat kembali, populariti pasukan England lebih tinggi daripada pasukan Germany.

Tapi semalam semua tu tak boleh nak mengubah kemenangan Germany dalam melayakkan diri ke suku akhir...Kalau kita tengok balik kepada prestasi pemain setiap pasukan...Wayne Rooney ni merupaka salah seorang pemnjaring terbanyak dalam EPL...Tapi dalam siri World Cup kali tak score langsung...mereka ni boleh dikaitkan dengan jaguh kampung tak?....

Jom kita tengok antara gelagat diorang semalam...









#sources from soccernet.com

10 comments:

Nine said...

England kena teruk semalam..mantap permain germany..jaringan pun best2..

MX said...

nine-

btol tu...
aku tak nampak pun yang player England hebat-hebat...
semua biasa je...

ida said...

da reaeki nak wat cner..

Faizal@PeJAY said...

german power

MX said...

ida-

England maen tak best smalam...
Germany deserve to win...
hehehehe...

MX said...

faizal-

of course....
hehehe...

r-mean said...

cap ayam~

MX said...

r-mean-

hahahaha...

gerrard said...

huh.. sungguh mnyakitkan hati... sabo2 gerrard

MX said...

gerrard-

dah naseb....
hahahaha