July 22, 2010

Bahana Slimming Tea

Hari ni aku baca paper...Tengah duduk baca-baca member kat tempat aku kerja perasan la satu artikel yang mempromosikan satu jenis slimming tea...Kira ni satu produk yang baru je ada kat pasaran...Satu lagi yang menarik pemandangan aku untuk baca artikel ni ataupun boleh dikatakan iklan ni ialah...satu ayat:

"Berjaya menguruskan badan dalam hanya 7 HARI."

Wowww....7 Hari boleh kuruskan badan...dan testimoni dalam iklan tu menunjukkan seorang wanita berjaya menurunkan berat badan dari 110kg kepada hanya 52kg dalam masa hanya 7 hari...Boleh percaya ke?...7 hari dapat turunkan begitu banyak...Aku memang tak percaya...

sekarang ni memang banyak sangat promosi pasal slimming tea ni...Kat mana-mana pun ada...Tak kira la jenama tu baru ke lama ke...mesti hari-hari ada produk baru...Tapi semua ni menjadi ke?...Atau perlu disusuli dengan niat kita?...Kalau lelaki aku rasa jarang la nak ambik benda-benda ni semua...Kalau perempuan aku rasa memang ramai...Tapi pernah tak kita terfikir tentang side effect bila kita gunakan slimming tea ni?..So...aku dah try cari kat internet...jadi boleh la kongsi-kongsi kat korang sikit...
  • Cirit birit
  • Kekejangan Perut
  • Mual
  • Muntah-muntah
  • Pitam
  • Masalah usus
  • Dehidration
  • Masalah GI Tract 
  • Dan mungkin juga boleh menyebabkan kematian daripada penyakit aneroksia atau bulimia

Tu yang aku jumpa kat internet la...Jadi slimming tea ni memang bahaya jugak la kan...Bukan boleh ambik sembarangan...Jadi korang yang gunakan slimming tea ni pernah tak mintak khidmat nasihat dari doktor sebelum korang gunakan sesuatu produk tu?...

8 comments:

Nashays said...

dulu penah gak minum slimming tea nie tp x berkesan pon..nak kurus kn kontrol diet ngn senam jer..terbukti

MX said...

Nashays-

tu la pasal...
tengok contoh macam aizat af je la...
mane ade nak ambik slimming tea...
b'jalan dari rumah sampai sekolah tiap2 hari...
sekarang...tengok je la hasil macam mane kn?..

red One_foren6 said...

pnah amek sblm ni...nk buang toksin..

Khairul Azmi said...

membahayakan...nak kurus..tpi nanti penyakit lain pulak yg datang..

MX said...

red one_foren6-

ye ke?...
ok tak?...

MX said...

khairul azmi-

tu la pasal...
tpi masih ramai lagi yang ambik slimming tea nie...
side effect?...
pernah t'fikir tak?...
hmmm...

Nur Misnan said...

salam
memang bahaya dan banyak masalah dalam perut dan kejang perut..

berjalan kaki lebih baik
dari berlari..
jadi amalkan senaman ini
selain memakan byk buah2an dan sayuran

house cleaners said...

Im currently using Zhen de Shou as my slimming pill and i'm planning to use ABS herbal slimming tea together with my pill because i feel constipated with the pill itself, so i need something to discharge the food that i intake.