July 30, 2010

Kapal Selam yang berjaya mengalahkan Scorpene milik TLDM...Betul ke?...

Negara kita telah membelanjakan sebanyak berjuta-juta ringgit untuk membeli dua buah kapal selam jenis Scorpene...Namun dengan kekreatifan seorang lelaki dari negara China...Lelaki yang lebih dikenali sebagai Tao Xiangli, 34 telah berjaya mencipta sebuah kapal selam yang dibuat daripada tong-tong minyak dan alat-alat yang dibeli daripada kedai barangan terpakai...

Beliau telah mengambil masa untuk menyiapkan kapal selam ni dan siap sepenuhnya pada 3 September 2009...Kapal selam ni dianggarkan bernilai 30,000 yuan atau ($ 4,385)...




Untuk gambaran lebih jelas...Cuba korang tengok video kat bawah ni...


4 comments:

movietree.net said...

Perghh.. bakat semulajadi ni.. ader2 jer idea lain dari org laen..aku lak lebih berbakat jadik copycat. sambil tu nak jemput sahabat ke blog saya kat www.movietree.net download movies percuma.

diana said...

rajin tak hengat nie..
tabik le untuk kerajinan
melampau dia ni..

MX said...

movietree-

hahaha..
tkpe2...
anda juga memberi kesenangan kepada orang lain nak download movie...
=)

MX said...

diana-

ni kerajinan yang patut di contohi...
betul tak?...
kt malaysia rasanya takde orang yang mampu buat macam ni lagi...