July 25, 2010

Kemalangan Pesawat bernilai 30 juta pound

Malang tidak berbau...Tu yang boleh aku boleh katakan apabila pesawat CF-18 yang bernilai  30 juta pound musnah dalam satu kemalangan apabila dikatakan menghadapi masalah mekanikal ketika Captain Brian Bews, 36 sedang menjalani latihan untuk satu persembahan udara di Canada..


Kejadian yang berlaku di Lethbridge Country Airport berdekatan Alberta di Canada..Captain Bews yang terselamat di bawa ke hospital selepas di bawa angin di landasan oleh parachute beliau...Kat bawah ni sequence kejadian ketika kapal terbang bernilai 30 juta pound tu musnah...






Memang panjang umur la Captain Brian Bews ni...Kalau tengok dari effect letupan kapal terbang ni boleh menyebabkan beliau maut...Tapi nasib baik beliau sempat eject kan diri beliau daripada jet tu...

8 comments:

Zairie Husin said...

giler la... rugi sebijik.. ahaks

my recent post:
0h!tidak.. kenapa zairie tukar header?

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

nasib baik beliau bukan pakwe sye..hahaha..gurau je..

MX said...

zairie-

tu la...
30 juta pound...
cuba convert kepada duit Malaysia...
agak2...dah sampai brape juta dah tu....

MX said...

cik aida-


hehehehe...

r-mean said...

fuhh..mujur lah sempat eject..kalu x hangus nga letupan camtuh...

MX said...

r-mean-

bukan setakat hangus je...
dah rentung dah pun....
silap2 dah hancur...

s h e e said...

erk...dasatnyew...kerugian yg besar...huhuh...

MX said...

shee-

kerugian yang teramat-amat besar...
bayangkan ape yang kita boleh buat dengan duit sebanyak tu...
haishhh...