July 31, 2010

Lamborghini dan Koenigsegg pun kena clamped di Kota London

Undang-undang tidak mengenal pangkat atau darjat...Tu yang berlaku bila pemilik baru Harrods yang bernilai 1.5 billion pound telah di"clamped" pada kereta mereka...Kereta yang kena clamp pulak bukan sebarangan kereta...Kereta Lamborghini Murcielago LP670-4 SuperVeloce yang bernilai 350,000 pound and juga Koenigsegg CCXR yang hanya 6 buah dalamdunia bernilai 1.2 juta pound.


Pemilik kenderaan ni dikehendaki membayar 70 pound untuk release fee...Lepas tu sebanyak 40 pound hingga 120 pound untuk denda...Kalau dibandingkan dengan nilai kereta tu teramatlah kecil...Nasib baik tayar kereta tak rosak semasa di clamped...maklumlah tayar kereta Koenigsegg yang dibuat daripada carbon-magnesium tu bernilai 3,000 pound setiap satu...


Kekayaan keluaarga diraja Al-Thani dianggarkan sehingga 2.4 billion pound seperti apabila digabungkan sedozen kekayaan busineesman yang lain...


14 comments:

Bella Isabella said...

hebat mane pon kereta undang2 itu penting...eehhehehe...follow kamu...

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Undang-undang tidak mengenal darjat..Betul x bro..

(Tapi kadang2 akibar rasuah,semua jalan)

Mat Salleh Belacan dan Paku berbahasa Melayu

MX said...

Bella-

thanks...
btol2...
undang2 yang perlu kita ikut...
bukan maen hentam jer...

MX said...

pejuang kesenian extreme-

tu kalau disana...
kalau di Malaysia bagaimana?...
mungkin R.A.S.U.A.H boleh memainkan peranan jugak dalam hal ni...
hmmmm....

sop said...

duit byk, mmg x kesah saman pun..
setakat ciut, bila2 boleh byr..
elok saman org2 kaya nih.. baru bolh dpt byk duit

MX said...

sop-

hahaha...
btol2...
jadi banyakkan saman orang kaya...
hahaha

TTT said...

wah mesti calar kete2 tu :D

MX said...

TTT-

nasib baik la tak...
kalau calar-calar tadi...
kesian la kat orang pegi clamped nak bayar...
hehehe...

Sky0ne said...

agak2 kalo yang park tu jutawan mat salleh, kene clamp tak? ke sebab arab diorang clamp? huhu

.s.o.f.i.a. said...

apa la sangat nilai saman tu dengan kekayaan diaorang..... apapun undang2 tetap undang2....

MX said...

skyone-

kalau ikut report...
diorang saman je sape2 yang langgar undang2...
tu diorang la yang cakap...
btol ke tak aku tak taw...

MX said...

s.o.f.i.a-

btol2...
klau Malaysia buat cmtu pun ok jgk kan...

s h e e said...

uikss...lamborghini tu...hehe...kalo kt malaysia memang x kenala...sebab undang2 x adil...hukhuk...

MX said...

shee-

btol2...
kalau kat malaysia tk yah harap la kete mcm tu nk kena clamp...
btol tk?...