August 2, 2010

Artis seksi?...

Isu seni yang selalu dipertikaikan zaman sekarang ialah isu artis yang berpakaian seksi...Kalau tengok isu-isu macam tu....Selalu je ramai orang yang mempertikaikan yang artis-artis kita pakai pakaian seksi...terdedah sana...terdedah sini...lepas campur pulak dengan isu-isu cerita atau filem yang menayangkan artis-artis zaman kini yang berbogel la...Macam-macam la lagi...


Tapi kenapa baru sekarang semua tu dipertikaikan?...Bukan ke zaman dulu pun dah ada artis-artis yang berpakaian lagi seksi...tunjuk sana...tunjuk sini...Jadi adakah ni semua dipengaruh oleh artis-artis zaman dulu?...mana taknya bila dah nama artis memang kena la tunjuk...Jadi ni persepsi yang betul ke?...Tapi artis-artis zaman dulu ramai jugak yang dah insaf...dah tak tunjuk-tunjuk...mungkin dah sedar...tapi kalau artis-artis yang baru ni macam mana pulak?...


Ni scene dalam cerita Laksamana Do Re Mi...Aku rasa time ni lagi seksi untuk ditayangkan kepada umum...ye la kan...sekaran ni kalau seksi-seksi je mesti kena censored...time ni takde pun?...Kalau gambar kat bawah ni pulak macam mana?....Ini adalah untuk tontonan umum...wajar ke tak wajar?...


Entry ni bukan bertujuan nak menyindir siapa-siapa...cuma inginkan pandangan anda semua tentang isu semasa yang sedang hangat diperbincangkan...Artis Seksi...jadi apa pendapat korang?...

24 comments:

bella said...

manusia sama je ... artis dulu ke sekarang ke .. sama je ... kalau dorang dah exident ..pastu cacat baru nak sedar diri ,..baru nak tutup mana yang terbuka ...cuma mainsg2 kena jaga maruah masing2 ...

nabilah abd rahman said...

dulu,kesedaran tentang agama kurang..so,isu tu tak dipertikaikan..tapi,sekarang,semua orang semakin mempunyai kesedaran yang tinggi..sebab tu,isu ni timbul..good for us bila isu ni timbul sebab sakit mata bila tgk artis2 ni seksi...

MX said...

bella-

btol2...
tapi biasanya bila dah tak popular...
bru nk sedar...
bila duit dah takda...
bru nk insaf...

MX said...

nabilah-

yg tu dah biasa...
selalunya kalau artis ni...kalau tak dikaitkan dengan clubbing mesti tak sah...sebab ramai artis yang pegi club...
sebab tu diorang hidup bebas...
tk punya kesedaran yang tinggi...

Idalara said...

tu yg kadang2 rasa heran...kat tv skrg pun dah tk kisah kalau artis tu berpakaian separuh bo.....bila anak2 tguk kita pulak yg rasa malu..

joegrimjow said...

'artis kalau tak sexy xkan kekal lama'
entah bile term ni mahu diubah

Dakwat Basah! said...

kesian sape yg jadikan artis sbg mentor. jgn hairan kenapa masalah sosial terus berpanjangan. ramai lg khalifah yg boleh buat mentor.

MX said...

idalara-

btol2...
kalau kat TV tak nak bertapis sangat..
tapi klau kat filem tu kecoh-kecoh satu Malaysia...
sedangkan kat TV tu lagi public...
btol tak?...

MX said...

joegrimjow-

btol2...
sexy-sexy bru rmai fans...
tapi sampai bila la kan?...

MX said...

dakwat basah-

btol2...
tapi bukan semua yang berfikiran macam tu...
btol tak?..

BezBuddy said...

xleh nak samakan zmn dlu ngan zaman skg...zaman dlu memg pendekatan agama sgt kurg...skg ni mcm2 dah ada

MaryamJamilah said...

dulu, biar la mereka seksi mane pun, masalah sosial tak semacam sekarang. remaja zaman sekarang lebih liar.. lebih banyak kes buang anak etc. So, bayangkan la dgn artis2 seksi macam ni, budak2 pompuan skrg ikut, haaaa.. yang seterusnye takyah nak cakap dah :p itu pendapat para ibu bapa.. tak caye tanye. hehe

MX said...

bezbuddy-

tpi masih lagi ade kejadian-kejadian sebegini rupa...
btol tk?...
=)

MX said...

maryamjamilah-

tu la...
artis menjadi ikutan remaja zaman sekarang...
dulu pun artis pakai seksi jugak...
tapi time tu TV takde kot...
aku rasa...semua ni atas diri sendiri...
kita yang tentukan kehendak kita...
btol tak?...

MuJE said...

mak aku cakap dulu mana ade rogol2, kidnap2 ney... sume rilek jer.. skang ney jer yang makin menjadi-jadi.. sbb tu semua kena berjaga-jaga..he3

MX said...

@MuJe

betul tu...
sekarang ni macam-macam boleh jadi...
lelaki pun kena berhati-hati jugak kan...
huhuhu

MuJE said...

haha... betul2.. kang jadik cam saiful ngan anwar lak...adoiii...

MX said...

@Muje

hahaha...
shhhh...slow2 sket...
nanti kena tangkap plak...
hehehe

MuJE said...

xpe2... dorang lebih rela dok kalut ngan benda-benda camtu drp pembangunan negara yang lagi penting...adoi...

MX said...

@Muje

hahaha...
tapi tak ke diorang umum yang negara kita maju...dan berada di kedudukan yang ke 37...
tapi semua barang naik...
duit makin kecik...same jugak...
huhuhu

MuJE said...

tula pasal.. minyak naik barang pon naik, minyak turun barang naik lagi. haha.. terbaik la paklah sbb naikkan harga minyak dulu. tgkla skang ape dah jadik(ni ayat lecturer ney...he3)

MX said...

@Muje

hahaha...nasib baik ko guna ayat lecturer...
hehehe...
seminggu dekat raya nanti kita tengok la barang naik ke tak...
aku jamin akan naik...
=)

MuJE said...

redha je la..kita ni xde kuasa nk masuk campur...huhu tapi kalo duit raya naik aku sokong! =)

MX said...

@Muje

tapi duit raya tahun ni pn macam takde je...
kerajaan pun tak umum bonus pape pun...
huhuhu