August 5, 2010

Gambar kereta terbaru keluaran Proton Waja 2.0

Proton bakal mengeluarkan kereta terbaru ura-ura mengatakan yang kereta terbaru ni ada la sama bentuknya macam Mitsubishi Lancer 2.0 GT...Jadi betul ke?...


Kedua-dua image ni hanyalah gambaran semata-mata oleh Theophilus Chin...gambaran yang kereta proton Waja 2.0 yang bakal dikeluarkan kelak...Tapi ni cuma gambaran...hasilnya nanti...Kita tunggu je pelancaran kereta terbaru ni nanti ye...


P/S: Kalau betul la reka bentuk kereta ni untuk model terbaru Waja...Rasanya tak patut la...sebab apa nak ambik rekaan orang lain?...Kita dah tak ada designer yang berkaliber lagi ke untuk design kereta yang baru?...Aku pun rasa yang tak perlu la kita nak ambik design kereta orang lain dan jadi kan kereta kita...cuba la buat kelainan sikit...betul tak?...

8 comments:

sudux said...

chantek n smart..
btw klaw betul neyh modelk yg bakal di jual bkn bermakna amek design org tp rebadging

Syed Fauzi said...

Macam kelakar je design depan dia =)

MX said...

sudux-

tu la pasal...
Malaysia ni takde design baru ke...
macam tak best je tengok nanti...
kan tak pasal-pasal jadi macam perodua nautica...yang sebijik macam toyota rush tu...

MX said...

syed fauzi-


memang kelakar je...
straight semacam kan?...
hehehehe

amira said...

apsal.. lahir x cukup bulan ke nih!!

teknik buat blog said...

dah ada nampak ruangan forum..lampu belakang mcm lancer juga

MX said...

amira-

hahaha...
ye kot...
rsenye memang tak ckup bulan..
hehehe

MX said...

teknik buat blog-

memang sebijik macam lancer...
btol tak?...