August 17, 2010

Nuffnang tetap dihati

Entry kebanyakan blogger hari ni banyak berkisar tentang Nuffnang. Tengok pada Cikgu Dahlia, Lanun Sepet malah Eyriqazz pun dah cerita pasal Nuffnang. Entry malam tadi, Gnesop pun dah join menceritakan pasal Nuffnang. Hari macam yang Nuffnangers semua tahu, hari earnings kat Nuffnang dah diupdate. Jadi semua dah dapt earning masing-masing.


Time aku blog walking ke blog-blog, ada yang memuji, ada yang merungut pasal Nuffnang. Sekarang ni wujud pula isu Nuffnang berkaitan dengan BE (buffered earnings) yang mana ramai blogger-blogger yang traffik mereka mencurah-curah ke ladang gandum tapi tak dapat satu pun BE. Jadi ni dah kecoh juga la dalam dunia blogger bila isu ni menjadi perbualan hangat. 

Tapi semua tu dah terjawab, bila LanunSepet mengeluarkan statement dari Nuffnang tentang isu BE ni. Boleh tengok entry LanunSepet tentang terjawabnya isu BE oleh Nuffnang. Kat entry tu secara jelas dan nyata telah pun memperkatakan bahawa kali ni, Nuffnang nak bagi semua orang merasa. Bukan hanya mereka yang traffic tinggi je yang boleh merasa BE. Macam blog aku ni kot. Sebab tu dalam seminggu dua ni aku juga dapat BE.

Tapi apa-apa pun segala kekeliruan terjawab. Jadi semua jangan risau pasal BE. Nanti dapat la BE bagi mereka yang tak merasa. Bagi yang dah dapat tu, maintainkan prestasi. Baru Nuffnang pun senang hati nak bagi BE. Dan satu lagi, bila dah jadi situasi macam ni, kena la maintain status Gliteratti tu tau. Sebab status gliteratti penting. Sebab ini akan menentukan kita ni exclusive ke tak di mata Nuffnang. Teringat aku akan event Gatsby Streetfair bersama Nuffnang.


Aku pernah juga dapat status ordinary. Cukup tak menyeronokkan. Income pun kecik je. Time tu juga kelebihan-kelebihan bersama Nuffnang berkurangan. Lepas dari tu, aku terus setia pada Nuffnang. Tetap no.1. Jadi setialah pada yang satu. Mana tahu nanti rezeki korang mencurah-curah. Siapa tahu. Tapi kena la usaha sikit ye.

10 comments:

Ery Farieha said...

ehh
ko gi gatsby?
x nampak pon
hahahaha
pdhal x kenal lg :P

Shiela Latif said...

iyer...betul tue...saya pun nak setia pada nuff...bila dapat jer balik status glittery tue...BE pun masuk...bagus jugak cara nuff nak bagi sama rata blogger kecik2 cam saya nie rasa BE...nie kali kedua dapat rasa BE dari nuff...tq nuff :)

miszTERRA_SF_ said...

waaawaaa.. kite pon setia gak tp x dpt pon BE bln neh :(

MX said...

@Ery Farieha

pegi2...
time tu kenal kat blog pun tak lagi...
hehehehe...

MX said...

@shiela latif

dapat status gliteratti..
BE pun snang sket nak dpat..
tu la...kalau dlu maybe mereka-mereka yang traffic tinggi je merasa...
sekrang yang traffic sikit pun boleh dapat jugak...
=)..bagus2...

MX said...

@miszTERRA

nanti mesti dapat...
kalau tak boleh la try hantar ticket kat Nuffnang...
tpi yang penting maintainkan traffic tu dlu...

sop said...

Huhuhu.. sapa curang angkat tangan?
Tak der... bagus!
Moga sama-sama blogger dapat faedah dari Nuffnang..! Bak kata pepatah "BE sama dipikul, Earning sama dijinjing" huhhu..melalut!

Terima kasih MX kerana linkkan entry Sop..:)

MX said...

@sop

same2 sop...
ni dah masuk dalam buku peribahasa melayu tak ni?...
hehehe...

Kancilbiru said...

betul..at least semua org dapat merasa bagaimana mendapat pendapatan lebih dan berusaha untuk menaikkan traffik..:)

MX said...

@kancilbiru

betul tu..
adil dan saksama la kalau cmtu kan...
=)