August 7, 2010

Pakaian "Made in Israel" di jual di Malaysia


Dalam kesibukan kita memboikot usaha Zionis...Kita boikot barang sana...kita boikot barang kat sini...Tapi tanpa kita sedari masih aada barang-barang Israel yang terlepas masuk ke dalam negara kita dan dijual di pusat-pusat membeli belah...Tanapa kita sedari...Ini seolah-olah kempen memboikot barangan Israel tidak diambil peduli oleh mereka...

Aduan orang ramai ke sebuah hypermarket di Shah Alam menjual baju keluaran sebuah syarikat barangan dari Israel..Di sebabkan aduan itu, wartawan Utusan Malaysia telah membuat satu tinjauan selama 3 hari berturut-turut untuk memastikan kebenaran akan aduan yang telah dibuat...

Tinjauan oleh wartawan Utusan Malaysia itu mendapati lebih daripada 20 helai baju lelaki dan pelbagai jenis saiza dipercayai keluran Israel yang telah dibuang logo jenamanya dan hanya ukuran saiz sahaja yang tinggal...Apabila pihak utusan Malaysia bertanyakan tentang mengapa logo jenama dibuang...jurujual premis berkenaan tidak tahu mengapa logonya dibuang...

Apa yang menghairankan bahagian saiz pakaian tersebut tertera pelbagai nama negara lain seperti China, Hong Kong, Bangladesh, Indonesi dan juga Malaysia...selain itu baju-baju tersebut dicampur aduk dengan pakaian yang berjenama yang lain yang boleh mengelirukan pelanggan..Selain itu juga pakaian kanak-kanak yang dijual disitu juga adalah buatan Israel...

p/s: Kalau macam ni...kita kena berhati-hati...sebab kadang-kadang kita mudah terkeliru....Jadi bila nak shopping tu kena lah berhati-hati ye....

14 comments:

diana said...

sebab tu orang ppompuan
kalu beli baju, lame tau..
kami belek2 sampai ke logo dia ..

hehe..ye la tu..

Bit Zamri said...

kena perhati betul2 ni....kalau nak beli baju...hoho~

MX said...

diana-

bagus2...
perempuan lebih teliti...
sebab tu kalau shopping je mesti lame...
hehehe

MX said...

bit zamri-

btol2...
jangan tertipu...
=)

Tomato Gurl's Life said...

perhati2 btul2...jgn beli..boikot brg israel!

MX said...

tomato gurl-

boikot2...
tapi kadang tu ada time yang kita terpaksa jugak tak boikot...
=(

nabihah said...

bahayo.kene bawak bini kalaw nak beli baju :P

the sastraboy said...

boikot israel!

boikot zionis!

errr.. jap2. nak pegi mcD. gcb dia cambest!

tapi boikot tetap boikot!

xoxo : ini drama betul. haha!

MX said...

nabihah-

hehehe...
dah jadi tanggungjawab tu...
tapi kalau tak berbini lagi macamane?...
=p

MX said...

the sastroboy-

jom boikot...
kadang-kadang tu pengaruh masih ada...
susah nak ditinggalkan...
betul tak?...

TTT said...

nak boikot yg besar2 yg kecik2 xterjaga :D

MX said...

TTT-

tu la pasal...
kena la berhati-hati nanti...
hehehehe

Nur said...

salam
selagi blh bokot kita boikot
si laknatullah ii mang taklayak masuk Malaysia...

MX said...

nur-

btol2...
tapi yang nak memboikot tu kita yang bertanggungjawab...
tapi still ramai lagi yang tak ambik peduli..
=(