September 29, 2010

Apa yang ada disebalik Farmville? | Korang patut tahu pasal ni

Bila bercakap pasal Facebook ni. Semua orang tahu. Bila cakap pasal applications Farmville mesti korang kenal kan? Kat bawah ni ade sedikit fakat pasal Farmville. Tapi kali ni fakta Farmville versus dengan Real Farms. Kali Farmville lawan dengan Real Farms. 


Fakta ni patut korang tahu. Sebab kalau lah Famrville ni betul-betul berada di alam nyata memang aku rasa petani-petani zaman sekarang ni dah kaya raya. Kalau ikut fakta-fakta ni la.


Dah tengok fakta-fakta ni? Aku rasa kalau siapa yang gilakan Farmville ni patut bukak ladang sendiri. Seba korang boleh kaya kalau korang punya attitude macam dalam Farmville. Hehehe.


10 comments:

Siti said...

pergh,, dapat mana fakta nih? hehe.. tak penah lagi layan game ni kat facebook.. tak reti nak main.. hehe

Nur Azila Ismail said...

dulu giler gak main benda nie . .
tapi skang da stop coz rase cm buang masa . hehe

Aizat Shafiq said...

@siti

hehehe...ade la...
sumber-sumber yang boleh dipercayai...hehehe...
same la kite...
tak reti nak main jugakkk...
=p

Aizat Shafiq said...

@Nur Azila Ismail


ooo...ye ke...
tak pernah try pun...hhehehe...
sebab tak reti...
=)

LuVidA^^ said...

xpenah main gem ni. ehee

Aizat Shafiq said...

@Luvida

hehehe...
same la kite...=)

Mummy Dasy said...

skang dah benti main..

aYaz said...

huh?
drpd maen farming kat dunia maya,
baek laa farming btul2 kat dunia nyata..
at least mmbantu naikkan food production dan bantu rakyat..
ish3..
ni yg nak bebel pasal agriculture nih..


(x pasal2 kan?sbb aku graduan agri..heu heu heu..)

Aizat Shafiq said...

@mummy dasy

hehehe...
tak try nak berkebun pulak ke?...
=p

Aizat Shafiq said...

@ayaz

hehehe...
betul tu...
sebab tu semangat kat farmville tu patut dibawak ke dunia nyata...
=p