October 25, 2010

Cinta pandang pertama | Boleh pakai lagi ke sekarang?

Tadi aku dengar lagu Plain White T. Ade satu lagu ni bertajuk Love at 10 sight. Wah2. 10 sight tu.. Selalu orang akan cakap love at first sight kan?

Jadi macam mane sebenarnya love at first sight ni sebenarnye? 
Love at first sight is a common trope in Western literature, in which a person, character, or speaker feels romantic attraction for a stranger on the first sight of them. Elaborated upon by poets and critics from the Greek world on, it has become one of the most powerful tropes in Western fiction. It is also considered "The most powerful type of Love"
~WIKIPEDIA
Aku cuba Google. Ape itu love at first sight. Jumpa jugak. Satu ungkapan sastera yang menunjukkan kalau korang ni ade jodoh dengan seseorang tu. Tapi sekarang ni senang ke nak dapat Love at the first sight ni? Sebab rata-rata semua orang dah ade pasangan masing-masing. Kalau ikut pada situasi keadaan sekarang ni. Kena cari love at 10 sight pulak.


Even sekarang ni, budak sekolah rendah pun dah pandai bercinta kan? Time tu masih lagi guna duit mak bapak. Jadi sekarang ni kalau pergi kat sekolah rendah pun belum tentu dapat Love at first sight kan? Sebab ramai budak sekolah dah ade pakwe makwe masing-masing.

Boleh ke guna ungkapan Love at the first sight lagi sekarang ni?

10 comments:

Unknown said...

budak2 sekolah tu bukan bercinta
cuma suka je
cinta ni lain mcm sikit
cheh xP

Nur Suaidah said...

uhukkkkkk! susah sebanarnya menda ni ye tak.. macam2 lg kena tgk~

aizatshafiq said...

@ery farieha

ye ke?...
mane ko tau die suka tapi tak cinta?...
=p

aizatshafiq said...

@molmolla

nak kene tengok macam mane lagi ye?...
explain2...
hehehehe

@cik_ezati said...

emm tak tahu boleh gune lagi ke tak love at first sight skunk nie huhu [complicated] ngeee~

ceksumolek's said...

budak skolah skrg memang advance.. tp rasanya dorg tu cinta monyet ja tuu~

aizatshafiq said...

@zati

tu la pasal...
sekarang ni dah tak boleh pakai kot love at the first sight ni...
=p

aizatshafiq said...

@aisumi chan

cinta monyet?...
cinta yang macam mane tu?...
hehehehe

Unknown said...

tah laa..
tak percaya sgt,
zaman skrg ni,
dikhuatiri yg terpikat tertawan hny sbb cantik dan hensem..

aizatshafiq said...

@ayaz

mungkin jugak...
sekarang ni orang selalu pandang yang tu kan...
hmmm