October 27, 2010

Friends, Stalker, last sekali 'Fake Identity'

Berjalan-jalan di Facebook mereka-mereka yang ade Facebook. Aku tengok la sorang-sorang. Perghh. Sorang kawan-kawan sampai 3,4 ribu. Ramai tu. Tapi kalau korang fikir-fikir balik tu kawan diorang betul-betul ke? Ataupun peminat. Yang lame-lame lepas tu jadi stalker. Betul tak?

Bukan niat aku nak dengki. Sebab aku ni jenis yang tak approve orang sesuka hati. Kalau aku kenal orang tu baru aku approve. Maaf ye. Sebab aku lebih suka privacy. Sebab tu aku akan tengok dulu orang tu baru aku approve. Kalau tak kenal. Tak pernah terserempak aku takkan approve.

Tapi kalau yang kawan dah nak cecah 5 ribu tu. Mesti dia ni ramai kawan kan? Ke ramai peminat? Limit kat Facebook kalau tak silap aku 5 ribu je untuk satu account kan? Tapi korang tak serabut ke bila wall korang akan dipenuhi oleh mereka-mereka yang korang tak kenal? Tak tahu pun siapa diorang ni. Bila dah approve. Mesti diorang ade access kat korang punya gambar. Pastu nanti timbul pulak hal lain. 

'Fake Identity'

Macam-macam lah sekarang ni. Jadi perlu ke approve kalau korang tak kenal? Pendapat pleasssseeeee.

24 comments:

Jard The Great said...

hurmmmmmmmmm..........

Nik Evi said...

heee tolong la dgn org mcm ni. mmg rmai pon jenis yg men pakai approve, men pakai add je walaupon dia x kenal. menyampah gile. sory to say, ada jgk lelaki yg men add je lg2 pmpuan yg sexy, yg cun. pempuan tu jgk la bodoh tayang itu ini entah pape, menjadi santapan llki yg entah pape.

kon0n hot la kn, si lelaki ni ada rmi kwn pmpuan dlm fren list, si pmpuan ni ada rmi kwn llki dlm fren list. huhu.

diaorg ni xfkir bek buruk sbenarnya. pastu updet status sesuka hti, nk g mne gtau, buatnya org len tu pegi sekat dia kt tgh jln ke, apa ke. mcm2 blh jd kn skrg ni. huhu

sy pn sgt creful dlm approve org kt FB ni. klau blog & twitter utk public, lg b creful.

alamak, jd essay dh plak. jgn mrh ey aizatShafiq ;) .. cuma meluahkn apa yg sy rse jek.

Aizat Shafiq said...

@jard the great

ehemmm...mengapakah?..
hehehehe

Aizat Shafiq said...

@nik evi

hehehehe...
sabar2...biase la tu..
lain orang lain pendapat...betul tak?...
=)

Cheq Tun said...

ala beb..klu approve tak luak pun...
anggap je org add tu niat baik. dia add kita dia suka la tu..

Syafrizal said...

kalau aku add je...
tapi bila dia spam aku..
delete la..
mula2 bersangka baik
lama2 malas nak layan hhaha

Fara Dee Dilah said...

sye pon x ske nk approve org x di knali..tp bile x approve ade plak msj2 sumbang gitaw kite ni sombong ar, prasan cntik ar..

molmolla said...

hermmmmmmmmm... hahaha!

FarhanaDr said...

Sebab tu ade orang buat FanPage.. Boleh entertain kat situ, tak perlu laa kita approve di personal account.. Ade orang kate macam tu laa.. Heehee.. :)

Nur Azila Ismail said...

tak perlu kot . nanti timbul masalah lain :)

iddinm said...

Tak kisah la ba tu yang penting orang mau kawan dengan anda.. Cuba tengok artis...sampai juta2 orang mau kawan...mungkinkah artis tu kenal semua orang tu..? konfem tidak

Aizat Shafiq said...

@cheq tun

lebih baik mencegah dari mengubati kan?...
=)

Aizat Shafiq said...

@syafrizal

hahahaha...
macam tu pulak ye...
=)

Aizat Shafiq said...

@fara dee dilah

tu la...
biase la manusia...
bila tak ikut kehndak dia macam tu la...
hmmm...

Aizat Shafiq said...

@molmolla

anda sudah tidak mampu berkata-kata?...
hehehehe

Aizat Shafiq said...

@farhanaDr

haaaa...
tu betul...
lagi elok buat fanpage...
=)

Aizat Shafiq said...

@nur azila ismail

yang tak kenal tu...elok berkenalan dulu...
yang kenal tu takpe la kalau add kan?...
=)

Aizat Shafiq said...

@iddinm

betul2...
tapi kalau artis tu memang dah life diorang ramai peminat...
tapi kalau orang biase?

titirara said...

kalau tira pulak , tira tak approve sume orang . tira tgk dulu profile die , info die . klu tira kenal baru tira approve . sekarang ni dah ade 300 lebey friend request yg belom tira approve . kadang2 ade yang ckp sombong la ape la .tp tira tak kesah pun , just pikir positif je kan ? hihi

Aizat Shafiq said...

@titirara

wah2...
300 lebih tu...
ramainye peminat...
hehehehe

Ery Farieha said...

tak approve sebarangan.

Aizat Shafiq said...

@ery farieha

bagus2...
=)

SyAmSuL AnUaR said...

Main add je tu.. -_-

miss lolly a.k.a luvfareda said...

whoaaaaaaaaaaaaaa, sekarag my fb 0rang xley add da sebab tlalu full. l0lly je leyh add 0rang. s0 l0lly add kawan2 l0lly je laaa. hihi =P


*rase2 nak rem0ve frenlist yg tak kenal tuh*

s0 nehi hei stalker =)