October 20, 2010

Keputusan Separuh Akhir Piala Malaysia 2010


Malam ni bakal menyaksikan perlawanan pusingan pertama separuh akhir Piala Malaysia. Perlawanan malam ni bakal menemukan empat pasukan hebat yang bakal merebut tempat ke perlawanan akhir pada 30 Oktober ini.

Kedah vs Kelantan
N. Sembilan vs Johor FC

Malam ni Kelantan akan bertemu Kedah di Stadium Darul Aman. Mampukah Kelantan membawa pulang gol berharga di tempat lawan. Selepas prestasi pada peringkat suku akhir yang mana mereka menewaskan pasukan Selangor dengan agregat 3-0.Dengan pemain-pemain seperti Che Hishamuddin Hassan, Hairuddin Omar, Mohd Nizad Ayub, Ramzul Zahini Adnan serta S Chanturu tetap berbahaya dengan gandingan kekuatan tonggak utama diketuai Indra Putra Mahayuddin serta dibantu Mohd Badhri Radzi.  Adakah Kelantan bakal memberikan saingan yang sama ke atas Kedah? Saksikan perlawanan secara LIVE di TV1 jam 8.40 malam ini.

Perlawanan antara Johor FC juga bakal menyaksikan perebutan hebat antara dua pasukan yang kini sedang meningkat naik prestasinya. Negeri Sembilan yang bakal turun tanpa tonggak utama seperti Idris Karim bakal berdepan cabaran apabila bertemu dengan Johor FC yang sudah semestinya inginkan kemenangan di Stadium Paroi. Dengan berbekalkan pemain-pemain yang berpengalaman seperti Rezal Zambry Yahya, Shukor Adan dan Ching Hong Aik memungkin kan kejayaan di Stadium Paroi? Kita tunggu je malam ni.

**********UPDATED**********

     KEDAH 0-0 KELANTAN           N. SEMBILAN 0-1 JOHOR FC

4 comments:

ProfHariz said...

KEdah Menang !

New Entry ProfHariz
Jom Kongsikan Sejarah 20102010 Korang

aizatshafiq said...

@profhariz

hahahaha....
dah seri la bro...
jumpe kat Kelantan pulak...
=)

Usy@M^^ said...

x best.. pasukan ku dh kalah.. -_-"

Perbezaan Sifat

aizatshafiq said...

@syamsul anuar

takpe2...ni baru first round...
hehehehe