October 1, 2010

Pencapaian aizatshafiq.com sepanjang bulan September

Bila bercakap mengenai prestasi blog. Siapa yang tak nak prestasi blog mereka meningkat. Mesti kita nak tengok blog kita melangkah setapak lagi. Tak kan nak berada di satu tahap je kan. Alhamdulillah prestasi meningkat selangkah lagi. Jom kita tengok prestasi blog aizatshafiq.com untuk bulan September 2010.

1. Traffic


Bila bercakap pasal traffic. Bulan September dah menunjukkan peningkatan. Kalau dulu nak dapat 100++ UV sehari memang susah. Lepas tu, kalau nk traffic banyak je kena blogwalking banyak-banyak. Baru lah dapat 100++ UV sehari. Tapi sekarang, purata Unique Viewer dalam blog ni dah meningkat ke 250++. Alhamdulillah. Tanpa korang sebagai reader siapalah aku sebagai blogger kan?

2. Pageviews

Bila Unique Viewer dah meningkat. Dah tentu Pageviews pun meningkat. Dulu purata pageviews blog aku dalam sehari cuma 500++. Tapi kini purata pageviews aku dalam sehari dah mencapai 1000++. Meningkat sekali ganda. Aku cukup berterima kasih dekat korang yang sudi menjenguk di blog aku ni.

3. Earnings dari Nuffnang


Pendapatan dari Nuffnang untuk ulan ni jugak aku boleh cash out untuk kali kedua. Dalam masa sebulan aku dapat cashout. Kalau dulu nak cashout bukan main susah. Tapi dalam bulan September ni aku dah berjaya cash out. Ni sebab aku dapat Buffered Earning daripada Nuffnang buat pertama kali nya. Thanks to Nuffnang.

4. Ranking Alexa


Ranking Alexa meningkat lagi. Sekarang ni dah pun berada di bawah 600,000. Kalau ikut blog orang lain dah tinggi pun. Kebanyakannya dah capai bawah 500,000. Tapi takpe la. Aku ni masih baru lagi. Tak lame lagi baru boleh jadi macam diorang kan? Hehehe

5. Blog Stats


Peningkatan Statistik blog aku. Kalau dulu banyak yang datang daripada Referring Sites. Sekarang, yang datang dari Search Engines pun dah meningkat. Satu pencapaian yang baik sejak blog aku meningkat ke Page Rank 0 pada pertengahan bulan August hari tu. Mungkin Traffic aku banyak datang daripada Top 5 post aku untuk bulan ni.


Ni adalah disebabkan penggunaan tajuk yang mungkin mesra SEO dan kena pada kehendak pembaca ketika itu. Nak tahu pasal tips-tips SEO korang boleh la jenguk dekat menu Tips Blogging tu ye.

Bagi aku, segala pencapaian ni adalah disebabkan korang sebagai reader yang selalu menjenguk blog aku ni. Aku harap ape-ape input yang aku bagi ni boleh membantu korang. Makna korang tak kecewa lah bila datang blog aku ni. 

Thanks for being my reader. 
I really appreciate it.

20 comments:

aYaz said...

overall,
congratz buat kamu..
smga lbh berjaya akan dtg..
^.^

Kisah Suami Isteri

Kalamhati said...

Tahniah2!..ni yg makin bersemangat nak bet aizat nih..hehe

Nur Azila Ismail said...

tahniah aizat . smoga trus sukses :)
hope i can be like u , hehe

Khairi said...

Tahniah dan moga terus maju. :)

Hasrol Nizam said...

wah, mantap la... :D

Pendapat anda?
First time makan laksa johor

Aizat Shafiq said...

@ayaz

thanks...
=)

Aizat Shafiq said...

@kalammhati

hehehe...
same2 bersaing kak...
=)

Aizat Shafiq said...

@Nur Azila Ismail

thanks...
doakan awak berjaya jugak...
=)

Aizat Shafiq said...

@khairi

thanks ye...
=)

Aizat Shafiq said...

@hasrol nizam

tak hebat lagi...
masih ramai yang lagi hebat di luar sane...
=)

Nor Athirah Ismail said...

hebat tul aizat :)
truskan berblogging eyy

toyolkiut said...

bnyk kena blaja dr tokey blog ni..
tima kasih..

LadyBird said...

mcmn nk dptkn alexa? ajarin gue..

Aizat Shafiq said...

@Nor Athirah Ismail

tak la...
masih ramai lagi kat luar tu...
thanks for supporting ye...
=)

Aizat Shafiq said...

@toyolkiut

hehehe...
mane yang boleh diajar tu...
boleh la saye tolong ye..
jangan malu2 nak tanye taw...
=)

Aizat Shafiq said...

@Ladybird

Ranking Alexa ke?
boleh je...=)

rara :) said...

wahh, congrates :)

Aizat Shafiq said...

@rara

thanks rara...
=)

Zikri Husaini said...

hebat2... mintak tunjuk ajarku sifuew... hehe

Aizat Shafiq said...

@zikri husaini

hehehe...
boleh setakat yang mampu...
sebab tak boleh panggil sifu lagi...
ramai lagi yang hebat....
hehehehe