October 11, 2010

Ping Site yang menjadi pilihan blogger untuk mendapatkan traffic

Kali ni Tips Blogging aku nak cerita sikit pasal Ping Site. Aku rasa ramai yang dah tahu, ape itu Ping site kan? Tapi sebelum tu, aku terangkan dulu ape itu Ping dalam erti kata seorang blogger. Ping ni tempat kat mana korang boleh letakkan entry. Maksudnya macam kat situ korang promote entry korang la. Senang. Dari sini pun boleh dapat traffic jugak tau. Contohnya, kalau korang Ping entry blog korang kat Ping site yang mempunyai ranking alexa yang cukup tinggi. Silap-silap boleh tersenarai dalam Google Indexed Page tau. Jadi senang nak dapat traffic dari Search Engines.

Sekarang jom kita tengok Ping Site yang popular dikalang blogger-blogger.

1- Digg.com


2- Ozbloggers.com


3- Blogged.my


4- Imcurtain.com


5. Innit Nuffnang


Tu antara contoh-contoh Ping Site yang agak popular jugak. Sebab ramai bloggers yang suka gunakan Ping Site ni. Aku rasa ade lagi Ping Site yang popular, cuma aku tak senaraikan semua la. Jadi kalau korang nak ping entry, ping la kat sini. Sebab ramai yang lepak kat sini, jadi nanti korang senang la dapat reader. Betul tak? Ni salah satu cara promosi blog tau. =)

7 comments:

PutraRocker said...

menarik !

Aizat Shafiq said...

@putrarocker

thanks...
=)

asma aishah said...

whoaa..best2..GB pon boleh masuk jugak kan

Aizat Shafiq said...

@asma aishah

boleh2...
tapi GB sekarang ni dah down...huhuhu

Sufi Tshirt Printing said...

thanks for the tips bro..dok carik gak ping site ni..neway thanks again..

Aizat Shafiq said...

@sufi tshirt printing

sme2...
sharing is caring kan?!...=)

IntanBerlian said...

info sgt berguna.maceh!