October 5, 2010

Tempat parking basikal paling baik

Cara-cara terbaik untuk korang parking basikal. Aku tahu sekarang ni tak ramai kot yang pakai basikal. Sebab tu aku susah nak parking. Sebab sekarang ni mane ade orang nak provide tempat parking basikal sangat kan? So, kat bawah ni cara-car korang nak parking basikal. 


1-  Kawasan Flat

Sekarang ni ramai yang tinggal kat Flat kan? Cara kat bawah ni paling baik. Jimat space. Tak perlu ade ruang besar pun. Korang gantung je basikal korang kat tingkap rumah. Habis cerita. Hehehe.


2- Kawasan Sekolah

Selalu kat kawasan sekolah mesti ramai budak-budak yang pakai basikal. Sebab tu tak cukup space nak letak basikal. Jadi, ape kate kalau korang buat macam ni. Mesti cukup space punye. Tapi kalau semua nak tumpu satu tiang memang tak kene la. At least, pakai la tiang satu lagi tu kan?



3- Kawasan Rekreasi

Macam ni aku tak tahu la kalau boleh apply kat Malaysia. Maybe time korang pegi Genting kot. Bercadang nak turun Genting dengan basikal boleh lah korang gantung basikal kat cable car. Jadi nanti boleh lah turun dari Genting naik basikal. Hehehe.


4- Dalam Hutan

Cara terbaik untuk korang letak basikal berada dalam hutan. Ye la kan, tengah-tengah korang main mountain biking dalam hutan tibe-tibe sakit perut ke. Boleh lah gantung basikal macam ni. Tinggi-tinggi sikit, baru orang tak curi. 


5- Port Terbaik

Yang ni memang terbaik. Korang memang taraf-taraf VIP. Letak je kat situ. Aku rasa mesti takde orang lain yang kacau. Sebab tempat korang parking basikal ni memang dikhaskan untuk korang. Hahaha.



4 comments:

Afizz said...

Yang cara no.1 tu paling smart.. hahaha :D apa daa....

Entry Terkini MemoriSeorangMuda:
Aku Perlukan Sokongan Daripada Rakan Blogger..Please :)

Jangan Lupa Follow Sekali :)

Aizat Shafiq said...

@afizz

hahaha...
stylo bukan...
=)

diana said...

nak buat macam no 5 tu la..
agak2 ade orang marah tak??

Aizat Shafiq said...

@diana

tak kot...
sebab anda kan VIP...
hehehe