November 2, 2010

Be A Part of Churp-Churp Now !



Ape sebenarnya churp-churp ni? Aku rasa ramai yang dah tahu yang Churp-Churp ni merupakan salah satu advertising company. Yang paling best, Churp-churp ni merupakan salah satu anak syarikat yang bernaung di bawah Nuffnang. Untuk bloggers, aku rasa ramai yang tahu macam mane Nuffnang ni dah pun melekat di hati bloggers. Kalau dibandingkan dengan advertiser company. Dengan penubuhan Churp-Churp jugak, diorang membuka lagi peluang kepada kita untuk menjana income secara online. Betul tak?

Sebab ape anda perlu jadi sebahagian daripada Churp-churp?

1. Jana Pendapatan


Pasal ni. Aku sangat setuju. Sebab aku amat-amat confident yang korang semua ni mesti ada account social networking macam Facebook mahupun Twitter. Sebab kedua-duanya ni merupakan satu medium untuk korang jana pendapatan melalui Churp-churp Ade Twitter @ Facebook tapi tak boleh jana ape-ape. Jadi dengan Churp-churp ni korang boleh jana pendapatan. Senang je. Jadi tak rugi pun kalau korang cuba.

2. Join Activity


Churp-churp pun buat jugak activity-activity yang seronok untuk di join. Kalau korang tengok dekat blog Churp-churp tu sendiri, diorang dah pun buat satu aktivity yang best. Tapi sayangnye aku tak boleh nak join. Bila korang join activity-activity macam ni korang pun boleh kenal dengan lebih dekat member-member ataupun staff-staff Churp-Churp. Frust jugak sebab tak dapat nak join, Churp-churp baru-baru ni dah pun buat first activity diorang 'Fly Kite Day'.

Ape yang korang perlu buat kalau nak join Churp-churp?


Cuma ikut 3 step kat bawah ni. Secara langsung anda akan jadi salah satu member of Churp-Churp. Tak susah pun. Yang penting korang perlu ade account Twitter ataupun Facebook. Dan account korang mesti la ade follower mahupun friends.

  1. Sign Up dengan Churp-Churp.
  2. Approve kan access Twitter dan Facebook korang. Supaya Churp-churp boleh gunakan Twitter dan Facebook korang untuk pengiklanan. (diorang takkan simpan Password korang)
  3. Pilih preferences korang sama ade alcohol/tobacco related assignments, disclaimers untuk scheduled tweets.
  4. Lepas tu tunggu je assignment yang akan dihantar kepada korang. Jadi selalu-selalu la check email ye.

Ape event yang aku nak Churp-Churp buat?

Aku tak pernah lagi tengok lagi advertising community yang buat event dekat Sepang International Circuit. Selalu dekat area Kuala Lumpur je kan? So, ape kata kalau Churp-Churp buat event dekat Sepang International Circuit pulak. Tak kira la, time Formula One ke, Moto GP ke, or Merdeka Endurance ke. Yang penting time tu ade race. Baru syok. Aku rasa mesti satu kelainan buat Churp-Churp. Betul tak?


Kalau korang join Churp-Churp. Takde yang rugi pun. Malah korang jugak yang dapat faedah. Betul tak? Ade jugak yang bertanya kat aku, kalau join Churp-Churp ni status Gliteratti akan hilang tak? Pasal tu korang tak perlu takut. Sebab macam aku cakap awal-awal, Churp-Churp ni bernaung bawah Nuffnang. Kalau korang tengok address Nuffnang dengan Churp-Churp pun same. Jadi tak perlu nak risau ye. Manalah tahu kan, bila korang join Churp-Churp ni boleh la jugak jadi side income. Betul tak?

JADI APE TUNGGU LAGI? JOM BE A PART OF CHURP-CHURP NOW!!!


9 comments:

B E A R said...

dah juin da...br je register

molmolla said...

aku dapat ni jugak tapi malas nk join~

Siti said...

oohhh baru lah ai tau apekah itu churp churp.. hehe

Aizat Shafiq said...

@BEAR

bagus-bagus...
best tau join Churp-Churp...=)

Aizat Shafiq said...

@molmolla

awatnye?...
best tau..
try la join...
=)

Aizat Shafiq said...

@siti

hehehehe...
kongsi2 info sikit...
=)

notti netti said...

salam kenal...baca en3 CC awak....

Aizat Shafiq said...

@notti netti

salam kenal juga...
thanks ye...
silakan membace...
hehehehe

ousna90 said...

dah join..but still blur2..ha ha