November 11, 2010

Cara kenal blogger dengan lebih dekat | Blogging Tips

Korang tahu tak? Yang kita ni sebenarnya boleh berborak-borak dengan blogger-blogger lain tau. Bukan setakat kat komen je. Sekarang ni teknologi memang betul-betul memudahkan kita nak berkomunikasi. Walaupun kita ni tak pernah jumpa diorang. Tapi kita masih lagi boleh berborak-borak dengan diorang. Tanya tips. Tanya pengalaman banyak lagi la. 


Macam mana? Sini aku nak share sikit.


Senang je. Korang kenal ape tu twitter? Kenal kan? Kalau korang ni seorang bloggers aku cadangkan korang ade satu account twitter ni. Sebab dengan account twitter ni korang boleh berhubung dengan ramai orang. Di samping tu korang boleh jugak jana pendapatan. Kira untung 2 dalam satu la. Jadi sekarang ni takde istilah blogger sombong la. ape la. Sebab kalau dekat blog memang kadang-kadang tu terlalu ramai yang komen, sampai tak terbalas la satu-satu. Jadi ape salahnye kalau korang cuba dengan Twitter pulak. 


Antara blogger yang aku rasakan memang friendly bila ditegur di Twitter. Siap boleh borak-borak lagi.


Kalau nak disenaraikan, memang ramai lagi. Tapi kalau aku nak senaraikan semua kat sini. Memang tak muat la. Sebab tu, ape kata kalau korang takde lagi account Twitter boleh la bukak satu. Lepas tu, jom kita ramai-ramai memeriahkan lagi dunia Twitter di samping tu kita boleh kongsi-kongsi pendapat. Betul tak? Kalau dah bukak, jom add aku ramai-ramai kat twitter.


Jadi sekarang ni tak istilah blogger sombong tau. Sebab aku rasa, kalau korang approach diorang dengan betul. Diorang mesti akan layan korang dengan baik. Lain la kalau korang kutuk-kutuk mesti la diorang layan korang semacam jugak kan?

That's why what you give you get it back. =)

8 comments:

Tn.Punya said...

rajin tegur menegur.. insyaalah ada yang membalasnya.. teruskan usaha anda

Aizat Shafiq said...

@tn. punya

thanks...
kita kat dunia blog ni kena selalu tegur-menegur kan...
baru boleh kenal ramai orang...
=)

||| PöJìé PööH ||| said...

Make sense.. Kne selalu tegur menegur, reply komen dan twitter barulah orang makin sayang kat kita as blogger dan juga teman 1 hari nanti kann..

Salam singgah hormat dari PojiePooh Abdullah

Ernie WII said...

ada buat twitter tapi x reti guna.. =(

Aizat Shafiq said...

@pojie pooh

betul2...
mesra2 sikit...
baru kenal kan?...
hehehehe

Aizat Shafiq said...

@Ernie WII

add cepat...nanti boleh ajar...
hehehehe

Ernie WII said...

Ok.. Insyaallah. TQ =)

Melati said...

i takder twitter lagi... heheee, nanti dah ada blackberry baru nak beli twitter =)

Doa Untuk Allah

share bilik tidur