November 6, 2010

Kalau Lelaki jadi Perempuan

Kalau korang ni seorang yang aktif bertwitter, mesti korang perasan satu hashtag terbaru. #KalauLelakiJadiPerempuan. Semalam, time aku tengok twitter banyak je tweeple yang bagi pendapat. Macam-macam la pendapat yang terkeluar.



Antara pendapat tu, jom kita tengok kat bawah ni :

KALAU LAKI JADI PEREMPUAN
  • nak make up tebal-tebal
  • kena pakai bra
  • nak kikis duit lelaki
  • kena mula belajar cara besihkan pad dengan betul, sebab sebelum ni rendam boxer je
  • pakai seluar dengan baju fit
  • mungkin kena pakai susuk atau botox sebab memang huduh sangat
  • mula berjinak-jinak kumpul pinggan mangkuk
  • berkemungkinan jadi mangsa rogol
Tu antara tweet-tweet yang boleh dianggap banay negatifnya. sebab kalau ikutkan kebanyakan tweet macam ni la gayenya. Tapi ade jugak tweet yang positif sikit, contohnya:

KALAU LAKI JADI PEREMPUAN
  • dah tak nak dedahkan rambut dan jadi gedik
  • nak ganti pose cepat-cepat, kalau bulan Syawal pose enam terus
  • nak tutup aurat selengkapnya, nak dapat pahala
Semua ni la antara pendapat yang diutarakan oleh diorang. Semua tu ade betulnya, dan ade jugak yang tipu. Tapi semua tu terpulang kepada pemikiran individu tu sendiri. Positif korang fikir, positif la jawapannye. Kalau negatif korang fikir, negatif la jawapannye.

12 comments:

waveX said...

bahaya tu..

izulman said...

hahaha ade yg lagi lawak tp lucah la diorg hahaha

Nur Areefah said...

nak tambah
jadi makin penyayang ^_^'

::wan fadhilah:: said...

laki jadi pompuan? kalau boleh dan seelok2 nya xpayah la.. dah la laki ngan kurang skrng.. prmpuan pn berlmbak2.. huhuu.. jadi diri sendiri pun dah ckup baik..

molmolla said...

LOL!!! gmbr tu tak leh blah okay..
erkkk, tapi aritu aku first time tgk pondan2 kat lorong2 belakang tu, errrrrrr lg cantik dari pmpn.. seksi gila~

Aizat Shafiq said...

@wavex

hahahaha...
memang cukup bahaya....
=p

Aizat Shafiq said...

@izulman

tu la pasal...
sebab majoriti yang komen semua lelaki...
hahahaha

Aizat Shafiq said...

@nur areefah

hehehehe....
sila-sila...
penyayang ye?...
=p

Aizat Shafiq said...

@wan fadhilah

hahahaha...
sepatutnya macam tu la...
tapi gejala lelaki jadi perempuan ni pun sekarang ramai jugak kan?...

Aizat Shafiq said...

@molmolla

hahahaha...
memang la...
kadang-kadang pondan ni lagi lawa dari perempuan..
tapi hakikatnye diorang ni lelaki...
huhuhu

Emilia Emira said...

hahha xpayah laa..kaum korg mmg daa sesuai...nnt pupus plak lelaki..daa laa ciput daa skrg neh...agaga

Aizat Shafiq said...

@emilia emira

hahahaha...
betul jugak kan?...
nanti tak pasal2 kaum lelaki dijadikan bahan kajian...sebab nak pupus dah....
=p