November 8, 2010

Lelaki Bakar diri , bimbang kuil diroboh

Gara-gara terlalu bimbang kuil Sri Srinivasa Perumal di Pusat Bandar Puchong, Selangor akan dirobohkan, seorang lelaki bertindak nekad dengan membakar dirinya.



M Chakragunasegaran, 52 bagaimanapun berjaya diselamatkan oleh pihak polis serta beberapa ahli persatuan kuil yang kebetulan berada di tempat kejadian menyelamatkannya. Beliau yang dalam keadaan pengsan dikejarkan ke hospital tetapi keadaannya dilaporkan tenat.

Menurut saksi, K Dharmalingam,49, kejadian itu disedari semasa beliau melakukan upacara sembahyang di kuil berkenaan pada jam 6.30 pagi ini dan terlihat berlaku kekecohan.

Beliau terlihat mangsa menjerit “Jangan roboh kuil ini,” tetapi pihak berkuasa tidak memperdulikan rayuan lelaki itu.

Dia kemudian bertindak nekad dan menyalakan api di badannya dan dilaporkan terbakar kira-kira lima minit sebelum berjaya diselamatkan.

Berita Selanjutnya di sila klik di ARTIKEL ini.

7 comments:

diana said...

akai dok kat lutut..
bangsa depa ni memang suka bakar2 diri no..

Bit Zamri said...

adeeeh, jangan laaaa buat gilaaa..
konpem dia mati kot..
sbb ada satu kes dulu, bakar diri gak, masuk sepital, tenat, pastu mati... :(

Kalamhati said...

macam2 hal..huhu ngeri je

Aizat Shafiq said...

@diana

diorang dah biasa dah...
nak buat macamane kan...
huhuhu

Aizat Shafiq said...

@bit zamri

tu la...
maybe sebab kepercayaan diorang...
sebab tu diorang tak kisah...
betul tak?...

Aizat Shafiq said...

@kalamhati

memang ngeri...
huhuhu

Bit Zamri said...

kelakar gila baca komen DIANA..

bangsa depa ni memang suka bakar2 diri no..


haha! dah mati pun mmg dorg kena bakar, laki ni je yg xsabar2 nak kena bakar, last2 bakar diri sendiri..hak3..