November 14, 2010

Malaysia layak ke pusingan kedua walaupun tewas di tangan China

Mungkin ni satu berita yang menggembirakan rakyat Malaysia bila pasukan bola sepak kita masih lagi layak ke pusingan kedua walaupun tewas 3-0 kepada China ekoran insiden 3 orang pemian Malaysia yang dibuang padang. Mungkin ni satu kontroversi yang ditimbulkan oleh pengadil dari Asutralia, Ben Williams.


Ni mungkin bagi tekanan juga dekat team Malaysia, sebab nanti diorang akan jumpa Iran kat second round. Lepas tu pulak, Malaysia punya player yang boleh main cuma 14 orang. Sebab tolak 6 pemain yang terlibat dengan penggantungan dan juga kecederaan.

Walaupun Iran dianggap sebagai antara pasukan terbaik dalam Asia ni. Aku tetap yakin dengan kemampuan team Malaysia. Kita doakan yang terbaik untuk mereka. Berjuang habis-habisan sebab bola tu bulat. Betul tak?

Video kontroversi yang aku boleh naik angin jugak dengan referee dari Australia ni. Tah camne la China boleh ambik dia jadi referee kali ni. 


All the best to Malaysia team !

8 comments:

qɐɥɐʍ zzɐuɹǝ said...

reff nie lapar kot...knyang ngn bg kad kat player..
hahhaaa:D

Aizat Shafiq said...

@ernazz wahab

mungkin jugak...
team China bagi makan lebih2 kot...
sebab tu la...huhuhu

magnoliapert said...

Boleh blah lah ref aussie tu :D

Aizat Shafiq said...

@magnoliapert

memang tak fair langsung...
biase la...tuan rumah....
hmmmm

ProfHariz said...

Ini reff gilak punya~

Aizat Shafiq said...

@profhariz

aku memang tak setuju langsung...
bikin panas je...
huhuhu

ProfHariz said...

Dah-dah jom terjun dalam swimming pool :P

Aizat Shafiq said...

@profhariz

hahahaha...
swimming pool tak syok la bro...
ape kate kalau terjun sungai...
hahahaha