November 7, 2010

[Review] The Losers

Review untuk movie The Losers. Kalau ikut kat internet, movie ni dah pun di release 22 April 2010 kat Malaysia. Cuma aku je baru tengok. Melihatkan pada jalan cerita untuk filem The Losers ni lebih kurang macam A-Team la. Tapi tak tau la sape tiru, tiru sape. 



Filem The Losers ni tentang kisah satu unit khas dalam U.S special force yang telah pun dihantar ke hutan Bolivia untuk melaksanakan satu mission. Pasukan yang dianggotai oleh 5 orang pakar Clay, Jensen, Roque, Pooch dan juga Cougar telah pun dikhianati bila diorang ni dijadikan target pihak dalaman yang dikenali sebagai Max. Lepas tu, diorang join pulak Aisha gadis misteri dengan niat nak balsa dendam kat Max. Nak cerita panjang-panjang korang tengok la sendiri ye. Nanti tak syok pulak. Hehehe.

Pandangan aku :

Cerita ni memang best. Sebab kelakar pun ade. Serius pun ade. Lagi satu jalan cerita ni buat kita tertanya-tanya. Aku boleh bagi 3/5 la. Action dia pun best. Lepas tu setiap watak ni memainkan peranan yang berbeza. Cuma aku tak suka part ending yang agak macam tergantung. Macam tak habis, sebab penjahat tu boleh lepas macm tu je. Tak tau la kot-kot ade sambungan lagi ke tak. Kalau nak tahu ending cerita ni macma mane, korang try la tengok ye.

2 comments:

Bit Zamri said...

ok, dah dapat idea nk download cite apa..
A-team bessshhhh!..:) hihi~
Expandables pun..

Aizat Shafiq said...

@bit zamri

best2...
cite ni pun best jugak...
try la tengok...
=)