November 30, 2010

Status "In A Relationship" | Perlu ke?

Baru lepas menjenguk-jenguk Facebook rakan-rakan aku. Boleh kate majoriti dekat status tu tayang "In A Relationship" yang mana bermaksud diorang ni dah ade pasangan masing-masing. Yang juga bermaksud yang diorang ni dah berpunya. Lepas tu, macam biasalah, gambar dengan "the special one" dalam photo album. 

Ni bermakna trend zaman sekarang ni, seseorang tu mesti ade pasangan. Macam kalau takde partner ataupun status tu tak tukar kepada "In A Relationship" tu, boleh dikategorikan sebagai pelik la. Tak pun korang ni boleh dikatakan memilih. Tak pun korang ni jual mahal. Betul ke macam tu?

Betul ke kita ni memang sudah pun terpengaruh dengan gaya hidup orang barat? 

Asal aku tiba-tiba nak tulis pasal ni? Korang boleh tengok kat blog Jard pasal Arkib SMS Cinta. Pernah tak korang alami pasal tu?

22 comments:

Ain Rosmi said...

Depends. Ada orang letak sebab insecure, ada yang jenis private sikit and ada yang memang kaki tayang. Each and everyone ada niat masing masing kan? jangan over sudah

Aizat Shafiq said...

@ain rosmi

niat paling penting...
tapi selalunya...memang niat bagitau yang diorang dah berpasangan...
btul tak?...

mahfudzah said...

kau single ke? haha..

alien said...

aku singel ajeh
nak tukar married pun bole gak
kekeke

maCy said...

dlu macy wt cmplicated. tp then m ex jeles cmtu snce macy ramai kwn so macy wt la in relationshp. jeles je tau pastu die gak chow g kt awek dpn mate. peh. penat je loyal. haha



:)

mr.syazwan said...

oh kalau mcm tu ku ni ketinggalan zaman la cos xde relationship with any body lg??

ermmmm adeehhh

saff'sWords said...

lagi dasyat, ada yang terus terang 'in a relationship with polan bin polan' AHHA.

Ery Farieha said...

haha
aku status sorok
;P

akubiomed said...

Manusia dilahirkan berpasangan seperti Adam dan Hawa, Laila dan Majnun

Aizat Shafiq said...

@mahfudzah

yeapp...
sudah semestinye...
hehehehe

Aizat Shafiq said...

@alien

hahaha...
nanti bila tukar status tu mesti ramai yang komen kan?...
=p

Aizat Shafiq said...

@macy

biase la tu..
kadang-kadang couple ni tak ke mane jugak...
huhuhuhu

Aizat Shafiq said...

@mr. syazwan

hahahaha..
same la kite...
kire memang ketinggalan la kot...

tapi dalam buku mane yang tulis ek?...
=p

Aizat Shafiq said...

@saff's words

tu dah biase sangat kalau tengok kat Facebook status...
huhuhuhu

Aizat Shafiq said...

@ery farieha

ko sorok kat lubang mane?..
meh sini aku cari...
hahahahaha

Aizat Shafiq said...

@akubiomed

betul tu...
sebab tu kot ramai yang nak berpasangan...
=)

Rara Nasiha said...

wooaaa. tajuk best. kalau pasal tayang status dekat fb tu, aku rasa harus. tapi bab perlu ke couple2 ni, aku rasa terpulang. tapi aku single rilax je. bosan la dengar orang cakap single ni jual mahal la,memilih la. takda alasan lain. :)

Aizat Shafiq said...

@rara nasiha

betul kan...
single relax je...tak yah nak fikir banyak masalah...
maybe kalau nak couple2 ni..belum sampai mase kot..
hehehehe

faizul said...

status tu maknanya diorang x de pendirian la kot!.. nak tunjuk2 je.. aku dah kawin, so aku pun kira in a relationship what?..

Kujie said...

setakat ni tak ada masalah dengan 'status ' orang...biasanya sekadar baca...cukup

kadang2 tak semua kita serap..guna penapis diri...

Aizat Shafiq said...

@faizul

mungkin jugak..
selaluye budak-budak u je kot..
hehehehe...
betul tak?...
=p

Aizat Shafiq said...

@kujie

biasenye macam tu la...
bace status pastu tutup..
tapi kan kak jie..
perlu ke nak pamer status-status ni ye?...