November 21, 2010

Update dari Terengganu | Hari ini

Update di Chalet Anees. Tempat aku bermalam untuk malam ni. Sebab esok dah nak kena report duty dekat Institut Teknologi Petronas. Sepanjang hari, ni baru aku dapat peluang nak online. Terkejut jugak tengok dekat komen-komen yang aku terima. Banyak jugak. Ingatkan kalau aku tak update takde la orang sudi nak jenguk blog aku kan?....=)

Hari tak pegi jalan-jalan sangat. Just melawat nenek aku kat kampung. Walaupun kampungnya berada di tengah bandar. Tapi masih boleh panggil kampung kan? Hehehe. So, sampai je kat Kuala Terengganu, terus singgah kat situ. Mula-mula ingat nak lepak-lepak kejap je. Pastu, disebabkan angin sepoi-sepoi bahasa. Tertido la pulak. Sampai pukul 4. Dekat 3 jam jugak la. Hehehe.



Lepas tu, aku jalan-jalan pulak kat Pantai Batu Buruk. Solat kat situ jap. Tapi aku agak kecewa la. Sebab kalau ikutkan, orang Islam dituntut untuk menjaga kebersihan kan? Tapi aku masuk kat surau tu. Agak kurang bersih. Sepatutnya aku rasa tak boleh la buat macam tu. Masing-masing yang gunakan surau tu kena la ade tanggungjawab nak jaga kebersihan kan? Tapi.....

Korang faham-faham je la kan. Hmmm.

Hari ni kat Kota Bharu jugak berlangsung event Cheng Ho Expo. Walaupun aku memang teringin sangat nak pergi. Terpaksa la batalkan hasrat tu. Ye la kan. Dah kena report duty esok. Memang tak sempat la nak pergi kat Expo tu. Tak berpeluang jugak la aku nak tengok Al-Quran yang disalut emas bernilai RM 300 juta tu. Melainkan kalau next Friday aku balik KB. Walaupun baru seminggu kat Terengganu. Tu fikir kemudian la. Hehehe.

Ok, aku nak tido dulu. Sebab esok kena bangun pagi. Selamat malam semua!

8 comments:

Kalamhati said...

selamat menempuhi hidup baru my dear bro..caiyyok!..=)

Songo said...

salam brother aizatsyafiq.....seronok gak bleh balik kmpg walau semiggu skali....slamat keje la...tmpt keje baru ke.....nak tnye...ape yg boleh menyebabkan blog kami ni tersenarai dlm blog list brother aizatsyafig ni...kami pun nak dpt ramai pembaca..sekian...enjoy slalu

Siti said...

oo keje kat tganu eh? gud luck bro! =)

::wan fadhilah:: said...

waaahh.. duty kat Petronas.. hehe.. selamat datang ke Terengganu.. walaupun dop balik lagi.. hehe. Good Luck ya!

Aizat Shafiq said...

@kalamhati

thanks kak...
=)

Aizat Shafiq said...

@songo

wsalam...
thanks...a'a...

pasal bloglist tu...
nanti akan bukak jugak...
tapi tengok time dlu...
mungkin pertengahan bulan depan kot...
=)

Aizat Shafiq said...

@siti

a'a...
kat terengganu...
thanks...
=)

Aizat Shafiq said...

@wan fadhilah

hehehehe...
thanks..

orang Terengganu jugak ke?...