December 9, 2010

Earning yang paling tinggi aku dapat dari Nuffnang

Sekarang ni aku ni susah betul nak keluarkan entry. Tah la. Sebab ape pun aku tak tahu. Bila nak menaip entry je mesti jadi kaku. Kalau dulu, time cuti bukan main lagi kan. Boleh kata setiap jam aku ade je nak tulis. Bila dah masuk kerja ni macam kering pulak kepale otak aku nak type entry. Kalau macam ni la prestasi aku, macam mane nak lawan Ben Ashaari. Tak pun, Eyriqazz. Memang tak terlawan la diorang gayenye. Hahahaha.


Korang ingat lagi tak entry aku pasal Earning tertinggi aku dari Nuffnang? Kalau hari tu aku tunggu nak capai RM50 kan? Alhamdulillah. Sekarang ni dah pun capai RM50. Siap terlebih pulak. Thanks to you Nuffnang. Walaupun Nuffies sekarang ni tengah berseronok atas kapal. Wah. Wah. Memang seronok kan. Aku pun nak plan la buat vacation macam tu. Lain daripada yang lain tu. Hehehe.


Income aku dengan Churp-churp tak la banyak sangat. Tapi masih bersyukur lagi, walaupun tak dapat banyak tapi masih ade lagi income aku dengan Churp-churp. Maybe sebab cash out dengan Churp-churp ni RM100. Jadi lambat sikit kot. Ape-ape pun thanks jugak kat churp-churp. Sebab korang masih lagi sudi bagi tweet untuk aku promote. Thanks ye.

Aku tunjuk semua ni bukan dengan niat aku nak berlagak. Sebab aku tahu, ramai lagi yang dapat lagi tinggi yang aku dapat. Ade yang sampai ribu-ribu sebulan. Terlalu jauh kalau nak dibandingkan dengan aku. Tapi ape yang aku bagi tau korang ni semata-mata nak memberi semangat kat korang. Dan tunjuk bukti yang dengan blogging pun korang boleh dapat pendapatan sampingan. 

Pasal tips. Aku pun tak tau nak kongsi macam mana. Yang perlu, aku rasa korang perlu jadi stalker kot. Cari info-info kat blogger otai. Yang aku rasa banyak membantu aku dalam dunia blog ni. Kalau rajin , boleh la jenguk-jenguk Tips Blogging aku ye. 

Happy Blogging Guys !

10 comments:

Abu said...

Tahniah la bro... churpchurp ko pun kecang jugak tu..ahaks Nuffnang dah lebih dari RM50 tu ...kecang tu.. aku jer masih tahap siput..ahaks

Silent Thinker said...

camne ek gune churp-churp ek..
org punye rm0.00 jer dr aritu

molmolla said...

banyaknya beb!!! T_T

Aizat Shafiq said...

@abu

thanks...
biase2 je bro....
ade ramai lagi yang dapat income lebih dari ni tau..
=)

Aizat Shafiq said...

@silent thinker

kena tunggu diorang bagi task kat kite untuk tweet...
kalau takde tu...
try la inquire kat diorang ye...
=)

Aizat Shafiq said...

@molmolla

takde la...
sikit je...
ramai lagi yang dapat banyak tau..
=)

Bazilah said...

banyak tu..ajar saye please haha congrats bro! keep it up! :D

Aizat Shafiq said...

@bazilah

ajar...boleh je...
email la ye...hehehehe
thanks btw...
=)

AmenoWorld said...

Assalammualaikum guys.

aku pening. hahahah saja je aku singgah.

Aizat Shafiq said...

@amenoworld

pening?...
hahahaha...
sabar2...

=)