January 23, 2011

Blogger pun mampu dapat RM 1 juta !

Blogger mampu meriah RM 1 juta?

Terkejut jugak aku tengok muka depan Berita Harian hari ni. Tajuk utama pulak tu. Cakap yang blogger ni mampu meraih RM 1 juta. Lepas tu, ternampak la pulak muka Kak Red kat situ. Memang tak dinafikan yang kak red ni memang dah pun established.

Memang tak dinafikan sekarang ni ramai yang dah bergiat-giat dalam dunia blogger. Sebab dengan cara beblogging ni korang boleh jana pendapatan sampingan. Yang penting kena pada teknik berblogging yang betul. Kalau nak cakap aku ni seorang blogger yang hebat. Jauh sekali. Orang lain dah hit ribu-ribu sebulan. Aku ni setakat nak sampai ribu-ribu pun semput. Tapi syukur la. Sebab disebalik tu ade jugak pendapatan sampingan aku. =)

Sape-sape yang bace pasal news ni kat Berita Harian mesti terperasan kat satu column. Sebab kat situ ade tulis yang blogger yang dapat pnedapatan ni takkan lari dari kena bayar cukai. Tak sangke jugak la. Kalau macam ni pun kena bayar cukai jugak ye. Ingatkan kita dapat semua sekali. Huhuhu.

Ape-ape pun. Semua tu rezeki masing-masing kan. Yang penting kita kena Happy Berblogging. =)

11 comments:

kulop ludin said...

12k sebolan...
teman dah 2 taon.. ada la huruf 2 tu gak tapi rm23.7 kupang..
kikiki!!

Anip™ said...

kaya aku dapat duit banyak tu.hehe

BLOG GEMPAKZ SIOT

Aizat Shafiq said...

@kulop ludin

hahaha...takpe2...
kita tunggu 12 tahun lagi kot...baru dapt 12K tu..hehehe

Aizat Shafiq said...

@anip

tu la...
rezeki masing2...
betul tak?...=)

Wahida Nasution Thakhrim said...

yea memang rezeki masing2.. yang penting enjoy bila berblogging..

Aizat Shafiq said...

@wahida nasution thakhrim

betul tu...
=)

Firdaus Kasim said...

kalo guna domain blogspot haram nk dpt duit

Aizat Shafiq said...

@firdaus kasim

tak jugak..yang penting populariti blog tu...
kalau pakai blogspot tapi popular...
mesti boleh jana pendapatan tinggi...
=)

sumpit said...

wah aku kaya la tu...

iddinm said...

wah... kaya..kaya..kaya

LadyBird said...

bestnye dapat duit :)
nak jadi mcm tu jugaklah :)..
tp lady mls menulis..