January 19, 2011

Facebook bakal ditutup 15 MAC 2011?

FACEBOOK BAKAL DITUTUP?


Betul ke? Aku ade jugak dengar ura-ura ni. Tapi bila baca news kat MSTAR online pasal Facebook bakal ditutup ni macam satu fenomena yang bakal timbul dalam dunia internet. Kalau korang perasan, Mark Zuckerberg cakap yang pada 15th Mac 2011, laman sosial Facebook akan ditutup sama sekali. Antara yang diperkatakan oleh beliau ketika dalam satu sidang media di Facebook HQ, Palo Alto.

“the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness”.

Sampai macam tu sekali ye....Korang tengok tak movie The Social Network yang banyak bawak balik Anugerah Golden Globe Award baru-baru ni. Time mula-mula Mark nak bukak Facebook pun die tak fikir sangat pasal duit. Tapi kalau betul la dia nak tutup Facebook ni. Tak mustahil jugak kan?


Berdasarkan fakta, lebih 7.5 juta penduduk di Malaysia ni ade akaun Facebook. Sebab tu lah, Malaysia ni dah pun disenaraikan negara yang berada di kedudukan no. 16 paling aktif dengan Facebook ni. Jadi ape pendapat korang kalau betul la Facebook ni ditutup?

4 comments:

Shuff. Samsuddin said...

Cerita ni memang tersebar. Tapi tak betul pun beroo. tak jadi tutup. Jangan risau la. Baca blog orang lain kalau tak caya. tapi Dr Rozmey nak buka dRBook tu tak tahu lah betul ke tak. HAHA!

Aizat Shafiq said...

@shuff. samsuddin

hahaha...mane la tau kan...
kot2...memang si mark ni nak tutup facebook...

pasal dRBook tu...rasenye nanti jadi macam 2 alam jugak kot...
=p

Firdaus Kasim said...

korang jgn percaya la.. retorik semata2.. haha!

Aizat Shafiq said...

@firdaus kasim

hahahaha...
memang pun...
tapi kalau betul2 jadi macam mane ye?...