January 10, 2011

Lebah sekarang makan cili sos

Petang tadi lepas balik dari kerja. Lepak minum air kelapa dekat Pantai Batu Rakit. Hehehe. Almost setiap petang la pulak lepak kat pantai kan. Bukan ape. Saje-saje, kebetulan nak ambik dobi singgah kat pantai dekat-dekat pulak.

So, tadi aku terserempak dengan dua ekor lebah yang dah pun move to the next level. Kali ni diorang dah tak cari madu. Tapi cari sos cili. Hehehe.


Time ni ade sekor lebah ni sedang bersusah payah nak bukak botol cili sos tu. Berusaha walaupun aku tahu tak boleh nye. Hahahaha.



Ni member lebah yang tadi tu. Time ni dia dah hijack kitorang punya cili sos. Tengah makan dengan sotong celup tepung tu. Nasib baik la kecik-kecik dia ni ade sengat. Kalau tak dah lame dah kene sekeh. Hehehe.

So, nanti kalau ade orang tanye kat korang lebah makan ape selain madu. Korang jawab la lebah sekarang dah makan cili sos. Aku ade bukti. Hehehe.

**Gambar diambil dengan Sony Ericsson K800i.

2 comments:

alien said...

keh2
lebah alafa baru tu
mutasi

Aizat Shafiq said...

@alien

hahahaha...
tu la pasal...
dah masuk kategori x-men kot...=p