February 1, 2011

Cerita dulu lagi banyak moral of the story | Setuju atau tak?

Baru lepas tengok cerita P. Ramlee, Tiga Abdul kat TV2. Aku rase korang pun dah selalu sangat tengok cerita ni kan. Tapi lawak dan jalan cerita tu tetap membuatkan kita rasa nak gelak. Walaupun dah tahu jalan cerita tu. Tambah-tambah pulak cerita dulu-dulu ni banyak moral of the story. 


Tu la kelebihan cerita dulu kalau nak dibandingkan dengan zaman sekarang. Kalau cerita sekarang ni, tak nampak sangat moral of the story tu. Lebih kepada penceritaan. Tak habis-habis pasal cinta. Tu je la yang selalu dapat tengok dalam cerita sekarang. Betul tak?

2 comments:

zati said...

setujuuu, cerita dulu tengok berulang kali pom still tak rase bosan & gelak-gelak lagi :)

Aizat Shafiq said...

@zati

betulkan?...
dulu2 punya cerita even dah tengok banyak kali pun masih nak tergelak...
hehehe