March 14, 2011

Samsung Galaxy Tab 2 | Mampu tak mencabar iPad 2?

Fenomena iPad 2 ni macam biase la kalau kat US tu. Mesti ramai orang yang nak beli iPad 2 tu kan. Tapi kalau kat Malaysia ni same jugak ke? Actually ade ura-ura yang mengatakan iPad 2 ni akan keluar kat Malaysia 25 Mac 2011. Betul ke tak kita tunggu je la ye.


Lepas satu dunia heboh dengan iPad 2 ni. Sekarang Samsung dah pun lancarkan Samsung Galaxy Tab 2. Memang betul-betul diorang ni bersaing la. Tapi kali ni Samsung Galaxy Tab 2 ni lagi besar dari yang dulu. Sebab kali ni skrin dibesarkan kepada 10.1 inch. Lagi besar daripada iPad 2 jugak. 

Samsung Galaxy Tab 10.1
Pasal harga, aku agak mesti dalam RM 2500++. Lebih kurang je dengan iPad 2. Tapi mampu ke Samsung Galaxy Tab ni bersaing dengan iPad 2 yang dianggap boleh mencapai jualan sampai jutaan ni. Sebab hari tu untuk iPad je jualan mencapai 1 juta dalam masa 28 hari. Wowwww. Hebat kan ?!!!


5 comments:

aQi + GenGkey said...

i-pad 2 tipis yG teramat sgt..
poket pun tipis je..haha..
even samsung galaxy tab bnyk function dari i-pad 1 tp tetap de kureng..
samsung galaxy tab ni tgk jela power ke x..
hehe..:D

Aizat Shafiq said...

@aqi + gengkey

memang boleh nipis pun poket kalau beli iPad 2 ni...
huhuhuhu...

syafa said...

ni kalo dapat ipad camni sebijik mahu tak keluar rumah 3jam..3jam cukupla..haha

btw im a newbies..hehe ;)

Aizat Shafiq said...

@syafa

3 jam?...
mane cukup...battery iPad boleh tahan sampai 10 jam kot...
hehehehe

Wan Zulqhairi said...

cam jadah pakai baju nampak tetek di khalayak ramai.. dlm rumah xper ar.

aku pun xpuas hati.. wat jgk entri kt minah ni http://wamozuwaha.blogspot.com/2011/03/hot-artis-wanita-dibenarkan-pakai-baju.html