April 15, 2011

Berhati- hati bila tulis entry | Nanti kena saman baru tahu.

Makin lame entry kat blog aku ni makin lame la nak publish. Dah memang bersawang sangat-sangat dah. Tak tau la sebab apa makin lama aku makin jarang update. Kiranya macam semangat nak berblogging tu dah makin hilang. Arghhhhh.

Bila aku bukak online paper hari ni. Ade pulak rules baru. Kira yang blogger ni kena control bila publish kan satu-satu isu. Ye la kan. Sekarang ni blogger dah macam cendawan tumbuh lepas hujan. Ramai. Jadi bila dah ade kebebasan bersuara melalui blog. Kena la ade law baru pulak kan? Betul tak?

Hmmm. Macam-macam rules kan? So, bila berblogging sekarang ni pun kena hati-hati jugak. Sebab entry tu jangan tulis sebarangan. Sebab nanti ade pulak orang yang saman blogger sebab timbul cerita-cerita tipu. Bahaye tu. Huuuuuu.

10 comments:

saya_arief said...

hati2 di jalan raya.
tidak lupa di alam maya ini.
:D

Dawa said...

huhu btol tu. tulis kena pk dulu. jgn ikut hati, nnt mati :)

Ahmad Hisyam (Lighta Shadowee) said...

terlajak perahu boleh diundur, terlajak publish post duit binasa

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

betul tu..tulis x boleh sembarang tulis..kena ada etika jugak..

Anarm said...

kadang2 blogger ni terlalu seronok menulis sampai tak sedar hasil penulisan dia tu mungkin mengguris hati sesetengah pihak.. sebab tu la terjadi kes saman-menyaman..

harap blogger dapat kawal sikit la emosi tu ketika menulis blog.. pantau sikit isi kandungan dalam blog tu.. kebebasan bersuara dah tak praktikal dah sekarang ni.. tersalah kata, saman la jawabnya.. itu trend zaman sekarang.. dah tak bleh buat apa dah..

Aizat Shafiq said...

@saya_arief

Yaaaaa..betul tu...;)

Aizat Shafiq said...

@dawa

Stuju2...sebab kang kalau salah tulis...lain pulak jadinye...
Kan...kan..kan...

Aizat Shafiq said...

@ahmad hisyam

Kalau terlajak perahu boleh diundur...
Tapi kalau terlajak post..boleh delete?....heheheh..
Kalau tak sempat orang bace lagi la...hehehehe

Aizat Shafiq said...

@rina

Sudah semestinye..bukan sebab nak kejar visitors semata-mata...betul tak?..

Aizat Shafiq said...

@anarm

Bagus pandangan tu...sekarang ni kalau salah sikit je...saman...
Hmmmm...sebab tu..sekarang ni everything kena jaga.....