April 1, 2011

Biar papa , asal bergaya...Releven pada zaman sekarang | Setuju tak?

Korang pernah dengar tak ungkapan macam ni

Biar papa ,asal bergaya !

Aku rasa dah lame kot ungkapan macam ni. Tapi korang tahu tak, bila difikirkan balik. Ade jugak sudut positif ungkapan ni tau. Aku ade sebab tersendiri mengatakan bahwa ungkapan hari ni membawa makna dalam kehidupan sekarang.

First,bila kita cakap pasal gaya. Korang perasan tak, bila kita ni tak bergaya, ataupun selekeh semacam je, walaupun pada hakikatnya kita ni seorang CEO ..ade ke orang nak layan kita kat kedai tu?

Tapi kalau kita ni bergaya. Pakai macam manager, padahal kita ni seorang biasa. Yang datang nak window-window shopping. Bukan main orang tu layan kita kan. Hmmm. Tu la hakikat dunia sekarang.

Jadi memang ungkapan Biar papa , asal bergaya ni memang relevan la untuk zaman sekarang ni. Betul tak?

10 comments:

missbby said...

Setuju 101%..tapi kena selalu kena ukur baju di badan sendiri..kalau mmg berkemampuan takper, tak mampu camana?

Dawa said...

tp kalau pakai lawa2 semata2 nak dilayan kt kedai, tp last2 xbeli apa2 pon, bukan ke nnt org akan kurang rs hormat kat kita?

Faezah Hannah Al Baj said...

betui~ org tgk luaran jer skg. manusia selalu lupa pentingnya jiwa dan ruh yg bersih.. tipikal manusia melihat dgn mata kasar..begitulah.. hmm

Aizat Shafiq said...

@misbby

Tu la..tapi kadang2 orang tak kisah semua tu..
Yg penting gaya...
Kan?....kan?...

Aizat Shafiq said...

@dawa

Takpe kot...yg penting time kat dalam kedai tu dilayan...bukan orang kedai tu buat tak tau je...
Hehehehe..pastu mesti dia tak masuk dah....:p

Aizat Shafiq said...

@faezah

Betul kan...selalunye macam tu la...
Sebab tu first impression tu penting....huhuhu

NabiLLa NaSir said...

saye lebih prefer low profile. kalau ada duit pun rilek2 sudah. haha. =)

-aqmalazmi- said...

dah isi minyak penoh3 dah tdi!! HAHHAHA

Aizat Shafiq said...

@nabilla nasir

Yang tu seelok-eloknye..
Tak perlu nak menunjuk-nunjuk kan?...

:)

Aizat Shafiq said...

@aqmalazmi

Bro..komen kat salah entry ni...hehehehe