March 11, 2012

Kereta ku dicium ketika JAMMED !

Aduss. Hari ni kereta aku kena cium. Ni gara-gara jalan jammed. Nak marah pun tak guna jugak. Tapi nasib baik la tak teruk. Sebab kalau polished balik hilang la bekas kena cium tu. Hurmm. Kes langgar belakang kereta aku hari tu pun tak settle lagi. Ni dah kena cium balik. Nasib baik la tak teruk.


Frust jugak la walaupun kena sikit. Tak macam hari tu yang aku kena. Depan belakang. Mangsa secara tak langsung. Kat tengah-tengah pulak tu. Tapi nak buat macam mana. Nasib baik la bumper je pecah. Yang lain tak effect. Tu pun mau RM 1,500 juga satu bumper. Kalau depan belakang mau nya RM 3,000. Tapi nasib baik la semua tu claim insurance. 

Tapi yang menjadi halnya. Insurance aku tak settle-settle lagi. Kes dah dekat 2 bulan. Sekarang ni aku dah bengang dengan agent kat Kuala Terengganu. So, tukar repair kat Kota Bharu. Mau nya tak. Aku pulak yang kena ulang-alik pergi balik balai polis. Sedangkan yang patut settle semua tu pihak workshop. 

So, kena tunggu lagi sebulan. Tengok la macam mana. Asalkan kereta aku boleh siap. Tu je. 

P/S : Sabar...Sabar..Orang yang langgar kereta aku tu, kereta dia dah siap repair pun. GRRRR..

2 comments:

aku HaniAsyira said...

sabar2... memang banyak songeh kan kadang2 kan..

Aizat Shafiq said...

@HaniAsyira

tu la pasal...
leceh sangat...banyak songeh...
huhuhu