March 6, 2012

Syiling 5 sen baru | Mood Excited

Excited. Hahaha. Macam budak-budak la pulak kan. Semalam aku beli barang dekat 7Eleven, lepas tu cashier tu bagi la balance kat aku 5sen je kot. Aku pelik jugak sebab syiling yang dia bagi tu macam token funfair je. Lepas dapat syiling tu baru aku tau yang tu duit syiling baru Malaysia. Tapi 5 sen je la. 


Jom kita tengok perbandingan duit syiling 5 sen yang baru dengan duit syiling yang lama,



Kalau tengok perbandingan syiling ni, syiling 5 sen baru ni lagi besar kalau dibandingkan dengan 5 sen lama. Lepas tu, lagi nipis dan ringan. Kalau ikut pandangan mata kasar la. Sebab aku tak la ambik pembaris nak ukur kan. Hehehe.

P/S : Aku rasa korang mesti dah lama dapat duit baru kan. Aku 5 sen pun nak heboh-heboh dah. Hahaha.

8 comments:

Dila azie said...

Untung la dapat duit syilling baru . (:

Aizat Shafiq said...

@Dila Azie

Tak dapat lagi ke?...
Ingatkan ramai yang dah dapat.. ;)

Anis Adila Aris said...

tadi baru perasan ada 5 sen baru dalam dompet...jakun la sat..hehe

hazanis said...

yg 10sen baru dah dapat...:)

thnks singgh blog kita...

Aizat Shafiq said...

@Anis Adila Aris

hahaha...
ye ke...
boleh tak perasan pulak kan?...
;p

Aizat Shafiq said...

@hazanis

asyik dapat syiling je kan..
bile la nak dapat duit kertas... :p

same2...
thanks jugak sebab singgah kembali... ;)

Liza Razak said...

saya pon ada jugak tp x suka sgt design syiling baru ni..yg lama lg cantik

Aizat Shafiq said...

@Liza Razak

betul kan?
yang lama lagi lawa..yang baru ni nampak tu simple dan tak nampak sangat identiti Malaysia...
hurmmm...