April 5, 2012

Menanti dan menanti

Aku rasa korang mesti perasan kan? Header blog aku masih lagi tertulis aizatshafiq[dot]com. Sedangkan adress blog ni pun aizatshafiq.blogspot.com. Kepada yang dah lama ikut blog ni aku rasa korang un tau yang dulu blog ni menggunakan adress aizatshafiq[dot]com.


Tapi disebabkan aku tak aktif sejak 2011, jadi aku pun tak sambung bayar domain tu. Dan sekarang domain aizatshafiq[dot]com dah pun digunakan oleh laman web lain. Aku pun tak tau apa kaitan pengguna domain tu dengan nama aizatshafiq. Sebab domain tu more tu business site. Mungkin rating untuk aizatshafiq[dot]com dulu tinggi kot. Sebab pernah capai traffic sampai 1000k sehari. Tapi tu dulu la.


Aku ada jugak try tanya domain provider aku dulu, NetKL dan diorang cakap yang domain tu dah dibeli oleh orang lain. Jadi kalau aku nak pakai omain tu kena la tunggu sampai orang tu dah tak bayar untuk domain tu baru aku boleh ambik balik. So, maknanya aku kena la tunggu setahun dulu. Tak pun bertahun-tahun. Hahaha.

P/S : Moral of the story. Jangan sia-siakan domain anda. 

4 comments:

aku HaniAsyira said...

hahaha.. tape truskan disini..

♥ wawawawa ♥ said...

wahh...ley glemer tu..hahahaha

Aizat Shafiq said...

@HaniAsyira

Hehehe..
tq.. :)

Aizat Shafiq said...

@wawawawa

tu zaman2 dulu..
sekarang tak dah.. :p