April 8, 2012

Nasib pemilik iPad First Generation

Semalam aku ke KB Mall sebab nak jenguk-jenguk kat kedai Apple yang baru bukak. Sebab sebelum ni belum ada lagi kedai yang sememangnya menjual hanya product Apple. So, sekarang dah ada kedai yang menjual produk Apple ataupun authorised reseller for Apple , iWorld yang terletak di tingkat 3 KB Mall. 

Bila dah ada kedai Apple ni boleh la aku cari accessories untuk iPad aku. iPad first generation je. Pegi-pegi kat kedai tu aku tanya la kalau-kalau ada casing untuk iPad 1. Staff kat kedai tu cakap " Bang, untuk iPad 1 memang dah takde dah, kalau iPad 2 tu ade la ".

Kecewa.

Yelakan. Baru setahun aku pakai iPad 1, tapi macam dah dilupakan terus. Memang betul. Sebab aku nak cari casing ke, screen protector ke, memang susah. Kalau ada pun harga for sure RM100 dan ke atas. Tapi nak jumpa tu memang susah. Tu la nasib pemilik-pemilik iPad first generation. Sebab kami makin dilupakan. 


P/S : Adakah ini bermakna aku perlu bertukar kepada The New iPad

2 comments:

♥ wawawawa ♥ said...

takde ipad.. tak reti nak komen..hehe

try cari kat lowyat la..=)

Aizat Shafiq said...

@wawawawa

dah cari dah hari tu...
kat lowyat pun takde...huhuhu