April 3, 2012

Proton Preve adalah Proton P3-21A ?

Hari tu Proton dah lancarkan model baru Proton P3-21A. Masih lagi tak ada nama rasmi. So, nama tu lebih kepada prototype je. Jadi sekarang ni pun masing-masing meneka apa nama sebenar yang bakal diberikan kepada model terbaru keluaran Proton ni.


Tadi sambil-sambil berjalan di alam maya ni, terserempak dengan blog Funtastico. Dengan gambar Proton Preve. 


Proton Preve. Yang diambil dari perkataan Spanish. Yang mana bermaksud ' To Prove ' dalam bahasa Sepanyol.


Kalau diikutkan design dan rupa bentuk kereta ni, rasanya memang kereta yang bakal keluar nanti pun macam ni jugak. Sebab sekarang pun, tunggu pelancaran secara rasmi je model terbaru ni. Sebab hari tu pun baru pre-launch kan?


Apa-apa pun, tempahan pun dah dibuka. Aku rasa kalau korang berkenan dekat kereta ni dah boleh pergi tempah kot. Hehehe.


Credit to Funtastico.

2 comments:

aku HaniAsyira said...

macam penah tgk jer reka bentuk cmni.. mana yea.. hmmm..

Aizat Shafiq said...

@HaniAsyira

dalam blog funtastico la kot?..
:)