April 4, 2012

SIkap sesetengah pemandu kat Malaysia

Masalah sesetengah pemandu kereta kat Malaysia. Terutama sekali bila dekat traffic light. Aku sangat tak suka bila lampu traffic light tu hijau tapi kereta boleh pulak bawak 10km/j. Tapi bila dah merah baru la nak tekan sampai 180km/j. 

Cukup tak suka.

Sebab time Hijau tu siput babi pun lagi laju. Tapi bila time lampu dah merah. Ferrari pun kalah. Ni la mentaliti sesetengah driver kat Malaysia ni. Buat sakit hati je. Sebab bila time hijua tu kita follow belakang. Ikut je la kereta tu bawak slow. Bila time merah tu la baru dai nak tekan. Kereta dia je lepas.  Geram tak rasa? 


P/S : Kang tak pasal-pasal jadi macam gambar kat atas kan? Hurmm.

8 comments:

♥ wawawawa ♥ said...

hahaha..btul2.. tmbh2 kete depan skali...OMG lmbt giler..!

Aizat Shafiq said...

@wawawawa

Yup..betul..
sangat lambat...
:)

♥ wawawawa ♥ said...

susah nak balance cluthch n gear fes kot..hehehe

Puteri Diyana said...

hahaha..walaupun pu3 x pnh drive kete g jln2..tapi mmg sllulaah nmpk situasi ni bile dlm kete..
hoho..sabau jelaa..kdg2 nk dkt merah dah baru kete depan nk jalan..hahaha

Aizat Shafiq said...

@wawawawa

Ehh..kene biasekan la...
Kalau tak biasekan nanti susah la bile drive kete...
Huhuhu
Tapi rasenye sekarang ramai yg dah pakai kereta auto kan? ;)

Aizat Shafiq said...

@puteri diyana

Tu la pasal...
Tak pasal2 org menyumpah kat kete depan kan?..
Huhuhu

aku HaniAsyira said...

sy sbg pnumpang salu bnyk kali jadi bile brek kt lampu merah sampai berdesing tlinga tayar menjerit.. hahaha.. selamat tgh bawak tak kena lgi..

tp kwn2 sy bawak sume mcm nak lnggar lampu dah...hahaha

Aizat Shafiq said...

@HaniAsyira

yang paling penting kena bawak berhemah..
hehe
walaupun kadang-kadang tu kurang berhemah... :p